ABD Ekonomisinde Kovid-19 Durgunlugu Sadece 2 Ay Sürdü

Ulusal Ekonomik Arastirmalar Bürosu, ülkede Kovid19 kaynakli ekonomik durgunlugun Nisan 2020'de sona erdigini tespit etti.

Ulusal Ekonomik Arastirmalar Bürosu (NBER), ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynakli ekonomik durgunlugun sadece 2 ay sürdügünü belirterek, bunun ülke tarihinin en kisa durgunlugu oldugunu bildirdi.

NBER'den yapilan açiklamada, is döngülerinin zirve ve dip noktalarinin kronolojisini tutan Is Döngüsü Tarihlendirme Komitesinin Kovid-19 kaynakli durgunlugun Nisan 2020'de sona erdigini tespit ettigini duyurdu.

Durgunlugun 2 ay sürdügü belirtilen açiklamada, bunun ABD tarihinin en kisa ekonomik durgunlugu oldugu ifade edildi.

Açiklamada, istihdam ve üretime iliskin tüm temel göstergelerin ekonomik faaliyette dip noktasi olarak Nisan 2020'yi isaret ettigi kaydedildi.

NBER'in açiklamasinda, Komitenin Nisan 2020'de bir dip noktasinin meydana geldigini belirledigi ancak ekonominin normal kapasitede faaliyete döndügü sonucuna varamadigi bildirildi.

Son durgunlugun öncekilerden farkli özelliklere ve dinamiklere sahip olduguna isaret edilen açiklamada, "Ancak Komite, istihdam ve üretimdeki düsüsün benzeri görülmemis büyüklügünün ve bunun tüm ekonomideki genis etkisinin, öncekilerden daha kisa olmasina ragmen bu sürecin bir resesyon olarak adlandirilmasi gerektigi sonucuna vardi." degerlendirmesi yer aldi.
Kaynak: AA