ABD'de Yasayan Müslümanlar Kurban Bayrami Namazi Için Camilere Akin Etti

ABD'nin baskenti Washington'a yarim saatlik mesafede yer alan Amerika Diyanet Merkezi'nde (DCA) toplanan Müslümanlar, Kurban Bayrami namazini kildi.



Maryland eyaletinde bulunan ve ABD'nin en büyük camilerinden biri olan DCA, Kurban Bayrami için farkli renk ve milletten yüzlerce Müslüman'in bulusma noktasi oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirlerinde ülke genelinde baslayan rahatlamaya ragmen maske ve mesafe kurallarina dikkat etmeye çalistigi görülen Müslümanlar, bayram namazi için caminin içini ve avluyu doldurdu.

Türklerin yani sira bölgede yasayan farkli milletlere mensup yüzlerce Müslüman'dan olusan cemaat tekbirler getirerek namaz kildi, dünyanin dört bir yanindaki Müslümanlar için dualar etti.

Namazin ardindan merkezin genis bahçesinde cosku içinde bayramlasan Müslümanlara daha sonra kahvalti ikram edildi.

- New Jersey eyaletinde Kurban Bayrami

ABD’de Türklerin ve Müslümanlarin en yogun yasadigi eyaletlerden biri olan New Jersey’de de bayram coskusu yasandi.

Cliffside Park’ta bulunan Bergen Diyanet Cami ve Kültür Merkezi'nde kilinan bayram namazinda Müslümanlar, hep birlikte tekbir getirerek dualar etti.

Bayram namazinin ardindan caminin bahçesinde bayramlasan cemaate açik büfe kahvalti ikrami yapildi, cami yetkilileri çocuklara bayram hediyesi olarak oyuncak dagitti.

???????

Kaynak: AA