Türkiye Diyanet Vakfi, Uganda'daki 1 Milyon 200 Bin Kisiye Kurban Eti Ulastiracak

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), bu yilki "Kurbanini paylas" sloganiyla düzenledigi etkinlikle Uganda'daki yaklasik 1 milyon 200 bin kisiye kurban eti ulastiracak.

TDV'nin yoksulluk ve krizlerin yogun yasandigi Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan basta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdogu ve Güney Amerika'nin da aralarinda bulundugu birçok ülkede düzenledigi etkinlige vatandaslar ilgi gösteriyor.

Afrika kitasinda yer alan ülkelerden Uganda'da da sürdürülen etkinlik kapsaminda ülkeye gelen TDV görevlileri, 10 farkli noktada yapilacak kurban kesimi için hazirliklarini tamamladi.

Hayirseverlerin hisseleriyle Uganda'da satin alinan büyükbas kurbanliklar, profesyonel ekiplerce kesilip paketlenerek ülkenin farkli bölgelerinde yasayan ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak.

TDV'nin Uganda ekibinde yer alan görevlilerden Mehmet Fatih Altas, AA muhabirine, TDV olarak Türk vatandaslarinin bagislarini her yil oldugu gibi bu yil da ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için çalistiklarini söyledi.

Bagislarin bir bölümünün Uganda'daki ihtiyaçli ailelere dagitilacagini belirten Altas, "Vatandaslarimizin kurban bagislarini buradaki yaklasik 1 milyon 200 bin kisiye ulastirmayi hedefliyoruz. Uganda'daki farkli bölgelerde bayramin birinci günü kurban kesimlerimiz baslayacak." diye konustu.

Kurban edilecek büyükbas hayvanlarin dini kosullara uygunlugunun ve sagliginin uzman ekiplerce kontrol edildigini aktaran Altas, "Kurbanlarimizin gerekli tüm kontrolleri yapilmis olup hazir bekletilmektedir. Bagisçilarimizdan Allah razi olsun." dedi.

Kaynak: AA