Trabzon Ve Giresun'da 14 Gölet Insa Edilecek

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Trabzon ve Giresun'da toplam 14 gölet yapacak.

DSI Genel Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, Tarim ve Orman Bakanligina bagli müdürlügün Trabzon ve Giresun'a yaptigi yatirimlarla vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettigi vurgulandi.

Trabzon ve Giresun'da son dönemde yapilan su yapilarinin artmasinin bölgedeki taskin risklerin azalmasinda ve vatandaslarin memba kalitesinde su ihtiyacinin karsilanmasinda önemli rol oynadiginin alti çizilen açiklamada, bu kapsamda Trabzon ve Giresun'da özellikle kirsal kesimlerde yasanan su sikintilarinin ortadan kaldirilmasi amaciyla içme suyu amaçli toplam 14 gölet yapilacagi kaydedildi.

Söz konusu göletlerin planlama ve projelerinin hazirlanmasi için 8 Temmuz 2021 tarihinde sözlesme imzalandigi animsatilan açiklamada, sözlesmeye göre planlama ve proje islerinin 500 is günü içerisinde tamamlanmasinin hedeflendigi aktarildi.

Açiklamada, DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz'in su ifadelerine de yer verildi:

"Trabzon ve Giresun illerimizde özellikle yüksek kesimlerde yasanan su sikintisina karsi, içme suyu amaçli göletler yapmaya karar verdik. Bu kapsamda 7'si Trabzon'da, 7'si ise Giresun'da olmak üzere 14 gölet yapacagiz. Bu göletler sayesinde içme suyu sorununu önemli ölçüde azaltacagiz. Göletlerin planlama ve proje isleri için sözlesmeyi imzaladik. Hayirli olsun."

Trabzon'da Hayrat Balaban Göleti, Köprübasi Besköy Göleti, Sürmene Oylum Göleti, Arakli Horyanyilantas Göleti, Yomra Demirciler Göleti, Arsin Santa Göleti, Besikdüzü Akkese Göleti, Giresun'da ise Dereli Yavuzkemal Göleti, Espiye Ericek Göleti, Görele Sogukpinar Göleti, Dogankent Sögütagzi Göleti, Yaglidere Akpinar Göleti, Sebinkarahisar Ocaktasi Göleti ve Tirebolu Ataköy Göleti insa edilecek.

Kaynak: AA