Trabzon, Bayburt Ve Giresun'da IHH Dernegi Üyeleri Israil'in Mescid-I Aksa'daki Politikalarini Kinadi

Trabzon, Bayburt ve Giresun'da IHH Insani Yardim Dernegi üyeleri, Israil'in Mescid-i Aksa'daki politikasini protesto etti.

Trabzon'da IHH Insani Yardim Dernegi üyeleri, "Kudüs Için Meydana Çik" çagrisiyla tüm Türkiye'de çesitli gençlik sivil toplum kuruluslarinin öncülügünde, isgalcilerin Kudüs'teki baskin planlarina karsi tepkilerini göstermek için Atatürk Alani'ndaki Iskenderpasa Camisi önünde toplandi.

Dernek Baskani Zühtü Kalma, burada yaptigi açiklamada, Müslümanlarin ilk kiblesi ve kirmizi çizgisi olan Kudüs'ün bu bayram öncesi yine Israil'in saldirilarina maruz kaldigini belirterek, "Israil'in bu saldirilari artik kroniklesmis. Müslümanlara her bayram öncesi Mescid-i Aksa hedefe konularak bir meydan okuma yapilmakta ve Mescid-i Aksa bir Yahudi mabedine çevrilmek istenmektedir." dedi.

Bugün Israil'in, Müslüman cografyalarin tam kalbinde, bizatihi kötülük timsali olarak durdugunu söyleyen Kalma, "Bu kötülüge karsi kalbimizle bugzetmekle beraber, elimizle ve dilimizle yapmaya güç yetirecegimiz pek çok sey bulunmaktadir. Uluslararasi kurum, kurulus, sivil toplum kuruluslari, haber yayincilari, sanatçilar, siyasetçiler, güvenlik kurumlari, teskilatlar, organizasyonlar gibi mekanizmalari dogru sekilde harekete geçirecek kamuoyu baskisini olusturmak tüm Müslüman alemi için acil bir gerekliliktir." diye konustu.

Kalma, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün akibetinin yalnizca orada yasayan Filistinlilerin omuzlarina yüklenmemesi gerektigine dikkati çekerek sunlari kaydetti:

"Her bir Müslüman, zamanin ve sartlarin ruhuna münasip sekilde Kudüs ruhunu ortaya koymasini bilmelidir. Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Vatandaslarimiz Mavi Marmara'da sehit oldular. Kudüs'ün akibeti bizlerin hayat mücadelesinin tam merkezinde yer almaktadir. Israil sunu bilmelidir ki bizler yeniden bedel ödemeye haziriz ve hep hazir olmaya devam edecegiz. Gerekirse hepimiz Filistin'e gider, orada Filistinli kardeslerimizle omuz omuza mücadele eder, yine de Mescid-i Aksa'yi yalniz birakmayiz."

Tekbir getiren ve Israil aleyhine sloganlar atan grup üyeleri, açiklamanin ardindan dagildi.

- Bayburt

Türk Dünyasi Parki önünde, IHH Bayburt Teskilati öncülügünde bir araya gelen STK temsilcileri, Israil'in saldirilarina tepki gösterdi.

Basin açiklamasini okuyan IHH Genel Merkez Teskilat Birimi üyesi Nurullah Polat, Mescid-i Aksa'nin Kurban Bayrami arifesinde yeniden saldirilara maruz kalmasinin kabul edilemez oldugunu söyledi.

Polat, Israil'in benzer saldirilarinin kroniklesmis bir sorun haline geldigini, tüm Müslümanlarin ortak bir durus ve direnisle siyonist saldirilara tepki göstermesi gerektigini ifade etti.

- Giresun

IHH Giresun Subesi önünde ortak basin açiklamasini okuyan Genç IHH Temsilcisi Yusuf Ulu, Kudüs'ün bu bayram öncesi yine Israil saldirilarina maruz kaldigini söyledi.

Ulu Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün akibetinin sadece orada yasayan Müslümanlarin omuzlarina yüklenmemesi gerektigine vurgu yapti.

Kaynak: AA