Sivil Toplum Kuruluslarindan Israil Büyükelçiligi Önünde Protesto

Anadolu Gençlik Dernegi ve Genç Memur Sen, Israil Büyükelçiligi önünde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesi ve ihlalleri protesto etti.

Sivil Toplum Kuruluslarindan Israil Büyükelçiligi Önünde Protesto
Anadolu Gençlik Dernegi ve Genç Memur Sen üyeleri Israil Büyükelçiligi önünde, Mescid-i-Aksa’daki Israil zulmüne tepki göstermek için toplandi. Büyükelçilik önünde olusturulan kalabalik, Israil’in Mescid-i-Aksa ve Kudüs’e karsi uyguladigi zulmü protesto etti. Emniyet güçleri ise olusturulan kalabaliga karsi elçilik etrafinda güvenlik önlemleri aldi.

Genç Memur Sen Genel Baskani Baskara, “Taslarin baglanip köpeklerin serbest birakildigi mevcut küresel düzenin efendilerine karsi, bütün Islam sehirleri bir direnis merkezi olmalidir. Her bir Müslüman, zamanin ve sartlarin ruhuna münasip sekilde Kudüs ruhunu ortaya koymalidir. Müslüman yürekler birlesmis, Filistin’de fiili bir dua olmusken, bize de kendi sehirlerimizde meydanlarda kavli dua olmak düsmektedir" ifadelerini kullandi.

Anadolu Gençlik Dernegi Baskani Senver ise, ‘Bugün görüyoruz ki yeni kurulan Israil Siyonist hükümetinde ayni sekilde kardeslerimize saldirida ve isgalde bulunduguna sahit oluyoruz. Biz sunu çok iyi biliyoruz ki ve tüm insanliginda bilmesini istiyoruz ki Israil hangi kisinin basbakan olmasi hangi partini hükümet kurmasi onlarin yapacagi zulümle alakali hiçbir seyi degistirmeyecektir. Elimizden geldigi kadar bu zulmü durdurmak, bu zulmü engellemek ve Israillin dünyanin üzerindeki sömürgeciligini bir an evvel ortadan kaldirmaktir" diye konustu.

Islam alemi ve Filistin için yapilan duani ardindan grup dagildi.
Kaynak: İHA