Sila Yolunda Sirbistan-Bulgaristan Gümrük Kapilarinda Yogunluk Yasaniyor

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgar makamlari ile temasa geçerek geçislerin kolaylastirilmasi için önerilerde bulundu.

Yaz döneminde tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çikan gurbetçilerin özellikle Sirbistan-Bulgaristan gümrük kapilarinda yasadiklari bazi sikintilar, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ün müdahalesine neden oldu.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, iki ülke arasindaki en büyük gümrük kapisi olan Kalotina'yi ziyaret ederek geçislerin kolaylastirilmasi için Bulgar makamlari ile temasa bulundu.

Büyükelçi Sekizkök, ziyareti ile ilgili sosyal medyada yaptigi paylasimda, "Bulgaristan ile Sirbistan arasinda trafik yogunlugu olan Kalotina sinir kapisinda, Bulgaristan makamlari ile temaslarda bulunmak ve geçisleri hizlandirmak amaciyla neler yapilabilecegini ele almak üzere geldim. 11 peronun tamami açik ve tam kapasiteyle çalisiyorlar ancak trafik yogunlugu fazla olmasindan dolayi bugün rekor sayilan 24 bin araç ve 72 bin kisinin geçis yaptigini ögrendim." ifadesini kullandi.

Sekizkök, geçisi kolaylastirmak üzere Bulgar makamlarina siniri geçtikten sonra ülke topraklarinda istisnai olarak çift yol açilmasini önerdiklerini aktardi.

Bulgaristan'a giris yapacak Türkiye vatandaslarinin dinlenmis olarak yola çikmalari, kontrol edilecek tüm evraklarini önceden hazirlamalarini, bu sekilde rutin uygulamalari kolaylastiracaklarini aktaran Sekizkök, normalde bir aracin kontrolünün bir dakika kadar sürdügünü belirtti.

Büyükelçi, bayramlarini anavatanlarinda geçirmek üzere Türkiye gidecek vatandaslarin hafta sonu yola çikmamalari tavsiyesinde bulundu.

Sekizkök, Bulgaristan ile Sirbistan arasinda 4 ayri sinir kapisinin bulundugunu ve yola çikanlarin bu yollarin tümünü kullanabilecekleri hatirlatmasinda bulundu.

Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) özellikle sabah erken saatlerde Kalotina'da büyük bir trafik yogunlugun yasandigini ancak ilerleyen saatlerde geçislerin normale döndügünü aktardi.
Kaynak: AA