Sehit Aileleri Edirnekapi Sehitligi'nde Sehitlerin Kabirlerini Ziyaret Etti

Sehit babasi Osman Beki: 'Her zaman buradayiz. Sehitlerin unutulmamasi için buralar gelip görülmesi gereken yerlerdir. Sehit ailelerinin istedigi sehitlerin hiçbir zaman unutulmamasi' Sehit annesi Ayse Sentürk: '28 yil oldu ancak 28 gün gibi geliyor bize'

Sehit aileleri Kurban Bayrami arifesinde Edirnekapi Sehitligi'ne gelerek, sehitlerin kabirlerini ziyaret etti.

Sabahin erken saatlerinden itibaren sehitlige gelen sehit yakinlari, mezar baslarinda Kur'an-i Kerim okudu, dua etti. Bazi sehit yakinlari, kabirlerin bakimini yapti, mezar taslarini yikadi, çiçek dikti. Kabirlerin baslarinda bazi sehit yakinlarinin gözyasi döktügü görüldü.

Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Istanbul Subesi üyeleri sehitlige gelenlere, seker ve lokum ikram etti.

Sehitlikte, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Halkla Iliskiler Daire Baskanligi Sehit Yakinlari ve Gazilerle Iliskiler Müdürlügü ekipleri de, vatandaslara karanfil vererek çesitli ikramlarda bulundu.

- "Acimiz taze"

Sehit Jandarma Uzman Çavus Selçuk Beki'nin babasi Osman Beki, her arife oldugu gibi bu bugün de sehit oglunun kabrini ziyarete geldigini söyledi.

Sadece arife gününde degil diger zamanlarda sehitlige geldigine dikkati çeken Beki, "Her zaman buradayiz. Sehitlerin unutulmamasi için buralar gelip görülmesi gereken yerlerdir. Sehit ailelerini istedigi sehitlerin hiçbir zaman unutulmamasi. Acimiz taze. Bugün olmus gibi yasiyoruz. Alisamadik. Unutmuyoruz. Ne zaman bir sehit haberi duysak bu aciyi tekrar yasiyoruz. Hayatimiz böyle devam ediyor." diye konustu.

Sehit yakini Enver Köse, tüm sehitlere rahmet diledi. "Vatan sag olsun" diyen Köse, "Geride kalanlara Allah uzun ömür versin. Buraya yakin bir yerde oturuyorum, Yenibosna'da. 1-2 ayda bir ziyaret ederim burayi. Acinin tazesi de eskisi de hep ayni." ifadelerini kullandi.

- "28 yil oldu ancak 28 gün gibi geliyor bize"

Sehit er Elman Sentürk'ün annesi Ayse Sentürk, uzun süre oglunun mezar tasina sarilarak gözyasi döktü. Acilarinin taze oldugunu ve her gün arttigini vurgulayan Sentürk, "28 yil oldu ancak 28 gün gibi geliyor bize. Firsat buldukça geliyorum. Bayramda ziyarete geliyorum. Bayramda acimiz artiyor. Siirt'te sehit oldu. Bir talebim, istegim yok. Devletimiz her istedigimizi yapmaya çalisiyor." dedi.

Kaynak: AA