New York Borsasi Kovid-19 Salginina Iliskin Endiselerle Düsüsle Kapandi

New York borsasi, artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarina iliskin endiselerle haftanin ilk islem gününü sert düsüsle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, 700 puanin üzerinde deger kaybetti ve yüzde 2,09 azalarak 33.962,04 puana geriledi. Endeks, Ekim 2020'den bu yana en yüksek düsüsünü kaydetti.

S&P 500 endeksi yüzde 1,51 kayipla 4.261,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,06 azalisla 14.275 puana düstü.

Kovid-19 vakalarindaki artisin küresel ekonomik toparlanmayi yavaslatacagina dair endiselerle güne düsüsle baslayan endeksler, gün boyu saticili bir seyir izledi.

ABD'de Kovid-19 vakalari delta varyantinin asilanmayanlar arasinda yayilmasiyla artis gösterdi.

En çok kayip, salgindan olumsuz etkilenen hava yolu sirketlerinin hisselerinde oldu. United Airlines'in hisseleri yüzde 5'in, American Airlines'in hisseleri yüzde 4'ün ve Delta Airlines'in hisseleri yüzde 3'ün üzerinde deger kaybetti.

Kovid-19 salginina iliskin endiselerle ABD'nin 10 yillik tahvil faizi de yüzde 1,17'ye gerileyerek 5 ayin en düsük seviyesine indi.

Öte yandan ABD Baskani Joe Biden enflasyon endiselerine iliskin degerlendirmelerde bulundu. Fiyatlardaki artislarin geçici olmasinin beklendigini belirten Biden, yönetiminin uzun vadede kontrolsüz bir enflasyonun ekonomi için bir zorluk teskil edeceginin farkinda oldugunu ve gereken herhangi bir müdahale konusunda tetikte olacaklarini ifade etti.

Biden, ABD Merkez Bankasi Baskani Jerome Powell ile geçenlerde bir araya geldigini belirterek, Powell'a Fed'in güçlü ve kalici ekonomik toparlanmayi desteklemek için gerekli görülen her türlü adimi atmakta bagimsiz oldugunu söyledigini kaydetti.

Kaynak: AA