Milletvekili Tutdere'den Kurban Bayrami Mesaji

Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kurban Bayrami nedeniyle bir tebrik mesaji yayimladi.

Milletvekili Tutdere'den Kurban Bayrami Mesaji
Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bayramlar dayanismanin sembolü, sevdiklerimizle kucaklastigimiz, küskünlerin birbirleriyle baristigi, beraberligimizin pekistigi, huzuru ve mutlulugu yasadigimiz, ortak degerlerimizi bizlere hatirlatan en özel günler oldugunu söyledi.



Tutdere, “Ekonomik krizin her geçen gün biraz daha derinlestigi, yoksullugun iliklere kadar hissedildigi bu zorlu günlerde imkansizliklar dolayisiyla yüzü gülemeyecek olan yurttaslarimiz oldugunu maalesef ki çok iyi biliyoruz. Bir yandan pandemi, diger yandan da yasanan derin ekonomik kriz hali bizleri karamsarliga itip hayal kirikliklarimizi artirsa da bayramlarin saçtigi umut isigini görerek umutsuzlugu bir kenara birakmaliyiz. Birbirimize siki sikiya sarilarak kuvvetlenen birligimizin bizleri aydinlik yarinlara ulastirilacagini unutmamaliyiz.

Bu bayram ekmegi, asi için demokratik haklarini kullanarak yaptiklari barisçil eylemlerle hak arayan tütün üreticilerimizin tutsak edilmis olmalarinin buruklugunu da ayrica yasiyoruz. Hak aradigi için önce gözaltina alinan ve ardindan tutuklanan üreticilerimizin her daim yanlarinda olduk, olmaya da devam edecegiz. Basta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere ulusal ve yerel basin vasitasiyla üreticilerimizin hakli taleplerini iktidara duyurarak, taleplerin karsilanmasi ve yasadiklari magduriyetlerin giderilmesi için mücadelemizi kararlilikla sürdürdügümüzün bilinmesini isterim.

Bu bayramin bölgemizde ve ülkemizde yasanan aci olaylarin son buldugu, gözyasinin yerini sevince biraktigi, issizligin, yoksullugun, baskilarin ve yasaklarin sonlandigi, demokrasiyi, adaleti ve barisi büyüten bir ülke ve dünya özlemimizi bir kez daha yineliyorum.

Bayram vesilesiyle basta aziz sehitlerimizle Covid-19 mücadelesinin en ön safinda yer alarak sehit düsen saglik çalisanlarimizi saygiyla aniyor; Covid-19 nedeniyle kaybettigimiz yurttaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum.

Herkesin esit oldugu, hak ve özgürlügün hakim kilindigi, açlik ve yoksullugun sona erdigi, emegin en yüce deger olarak kabul edildigi saglikli günlerde baris, kardeslik ve dayanisma duygulariyla kucaklasacagimiz mutluluk dolu bayramlar geçirmenizi diliyor, Adiyamanli hemserilerimin ve tüm ulusumuzun Kurban Bayrami’ni kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA