Londra'da Asi Karsitlarindan Protesto Açiklamasi 11 Gözalti

Ingiltere’nin baskenti Londra’da öglen saatlerinde asi karsiti yüzlerce kisi Parlamento Meydani’nda bir araya gelirken, çikan olaylarda 11 kisi gözaltina aldi.

Londra'da Asi Karsitlarindan Protesto Açiklamasi 11 Gözalti
Ingiltere’nin baskenti Londra’da bulunan Parlamento Meydani’nda yüzlerce asi karsiti bir araya geldi. Ülkede tüm kisitlamalarin kaldirilmasi ile toplanan protestocular, Parlamento Meydani’ndan Westminster Sarayi’nin kapilarina kadar alani doldurdu. Polis, trafigin engellenmesi üzerine göstericilerin yoldan çekilmesi için anons yaparken, bazi göstericiler polise sise firlatti. Göstericiler ellerinde asi ve polis karsiti mesajlarin yazili oldugu pankartlar tasirken, pankartlarda “Özgürlük”, "Polise yaziklar olsun" ve "Boris Johnson’i tutuklayin" ifadeleri yer aldi. Polis tarafindan yapilan açiklamada, "Bir dizi memur, Westminster, Parlamento Meydani’ndaki bir gösteriye yanit vermeye devam ediyor. 11 kisi çesitli suçlardan tutuklandi. Polis operasyonumuz devam ediyor, ne yazik ki memurlar kalabalikla ugrasirken düsmanlikla karsilandi" denildi.

Kisitlamalar sona erdi, normallesme basladi

Ingiltere’de artan korona virüs vakalarina ragmen bugün itibariyla kisitlamalar sona erdi. Hükümetin "özgürlük günü" olarak adlandirdigi 19 Temmuz’dan itibaren birçok kisitlama kaldirilirken, normallesme sürecindeki dördüncü ve son asama gerçeklesti. Ülkedeki gece kulüpleri yeniden açildi, eglence merkezlerinin ve festivallerin önündeki kisitlamalar kalkti. Normallesme sürecindeki son asamaya geçilmesi ile 19 Temmuz’dan önce 30 kisi ile sinirlandirilan dis mekanlardaki bulusmalarda insanlar artik bir sayi sinirlamasi olmadan yeniden bir araya gelebilecek. Kisitlamalarin sona ermesiyle beraber 1 metrelik sosyal mesafe kurali ve yüz maskesi zorunlulugu olmayacak.

Saglik çalisanlari karantina uygulamayacak

Ingiltere’de hükümet iki doz Covid-19 asisi olan saglik çalisanlarinin korona virüslü bir kisiyle etkilesimde olmasi halinde karantina uygulamak zorunda olmadigini açikladi.

Saglik Bakanligi, "Ulusal Saglik Servisi’nin (NHS) üzerindeki is yükünü hafifletmek için" iki doz asi olan saglik çalisanlarinin negatif bir Covid-19 test sonucu ile çalismaya devam edebilecegini belirtti.

Kaynak: İHA