Kurban Bayrami Berberlerin Yüzünü Güldürdü

Edirne’de Kurban Bayrami öncesinde müsteri yogunlugu yasayan berber ve kuaförler, geç saatlere kadar mesai yaparken, bazi berberler ise salgin tedbirleri kapsaminda yogun kalabalik olusmamasi için randevusuz müsteri kabul etmiyor. Salgin sürecinde zor günlerden geçen berber ve kuaförler, Kurban Bayrami ile birlikte islerinin artmasindan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Kurban Bayrami Berberlerin Yüzünü Güldürdü
Covid-19 salginiyla mücadele sürecinde ekonomik anlamda sikintilar yasayan berber ve kuaförler, normallesmeyle birlikte toparlanmaya basladi.

Salginin etkisinin azalmasi sonrasi tedbirlerin hafifletilmesi, berber ve kuaför esnafini da mutlu etti. Pazar günleri uygulanan sokaga çikma kisitlamasinin kalkmasinin ardindan dügünlerin artmasi islerin artmasini da beraberinde getirdi. Bunun yani sira Kurban Bayrami öncesi ihtiyaçlarini karsiladiktan sonra kuaför ve berberlerin yolunu tutan vatandaslar da esnafin yüzünü güldürdü.

"Kisitlamalar kalkti islerimiz hareketlendi"

Salgin döneminde çok zor günler geçirdiklerini ve Kurban Bayrami dolayisiyla islerin açildigini söyleyen 32 yillik kuaför Oguz Yesil, “Bayramin yaklasmasiyla islerimiz açildi. Alisverislerini tamamlayan vatandaslar hem çocuklarini getiriyor hem de kendileri tiras olmaya geliyorlar. Hep böyle devam etmesini istiyoruz. Su an islerimiz açildigi için çok mutluyuz. Salgin süreci devam ettigi için yine ayni tedbirleri uyguluyoruz. Saç bezleri ve havlular tek kullanimlik oluyor. Maske ve hijyen tedbirlerini uyguluyoruz. Dükkanimizi dezenfekte ediyoruz. Bu sekilde çalismalarimiza devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Bayram geldi islerimiz artti"

Kurban Bayrami münasebetiyle çok yogun bir süreçten geçtiklerini aktaran Kuaför Gizem Özocak, “Geçtigimiz dönemde oldugu gibi simdi de Covid-19 tedbirleri disina çikmiyoruz. Uygun oldugunca tedbirli sekilde çalisiyoruz. Salgin döneminde çok zor günlerden geçtik. Simdi islerimizin açilmasi bizi mutlu etti. Çok iyi oldu. Bu sürece gelmeyi bekliyorduk. Hepimiz mutluyuz. Dügün sezonu oldugu için onun da etkisiyle islerimiz yogun. Salgin süreci devam ettigi için kurallara uyuma özen gösteriyoruz. Maske ile çalismaya devam ediyoruz. Salonumuzu sürekli dezenfekte ediyoruz. Müsterilerimiz de ayni sekilde kurallara uyuyor. Randevu usulüne göre çalisiyoruz. Daha önce oldugu gibi müsterilerimizin bilgilerini burada tuttugumuz deftere kayit ediyoruz. Yogunlugun olusmasina da izin vermiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA