Kocaeli Valisi Yavuz, Bayram Öncesi Trafik Denetimine Katildi Açiklamasi

'Su an için 130'un üzerinde trafik ekibimiz sahada. Her 10 kilometrede bir sabit ekibimiz var. Drone ve helikopter denetimlerimiz havadan devam ediyor'

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kurban Bayrami öncesi trafik denetimlerine katilarak sürücüleri hiz yapmamalari konusunda uyardi.

Kartepe ilçesindeki Uzunçiftlik Mahallesi'nde bulunan polis noktasini ziyaret eden Yavuz, görev basindaki polis memurlarinin Kurban Bayrami'ni kutladiktan sonra trafik denetimine katildi.

Durdurulan araçlarin sürücülerine Kocaeli'nin tescilli lezzeti pismaniye hediye eden Yavuz, trafik kurallarina bagli kalmalari uyarisinda bulunarak bayramlarini tebrik etti.

Yavuz, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kocaeli'nin araç trafigi bakimindan en Türkiye'nin yogun kentlerinden biri oldugunu söyledi.

Marmara Bölgesi'nden Anadolu'ya giden sürücülerin Kocaeli'den geçtigini belirten Yavuz, "Vatandaslarimizin can ve mal kaybina ugramadan memleketlerine ulasmalari için her türlü tedbiri aldik. Su an için 130'un üzerinde trafik ekibimiz sahada. Her 10 kilometrede bir sabit ekibimiz var. Drone ve helikopter denetimlerimiz havadan devam ediyor." diye konustu.

- "Güvenlik görevlilerimiz büyük bir fedakarlikla çalisiyor"

Yavuz, güvenlik görevlilerinin büyük bir fedakarlikla mesai gözetmeksizin çalistigini vurgulayarak, sürücülerin de sürat konusunda dikkatli olmalari halinde keyifli bir bayram geçireceklerini dile getirdi.

Kurban kesimiyle ilgili de gerekli tedbirleri aldiklarina dikkati çeken Yavuz, "Kurban kesim yerleri disinda kesim yapilmamasi, hayvanlarin incitilmeden dini usullere göre kurban edilmesi konusunda gerekli denetimleri yapiyoruz." dedi.

Trafik denetimi sirasinda Vali Yavuz'a Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu ile Il Jandarma Komutani Ümit Ilbayi eslik etti.

Kaynak: AA