Kocaeli'de Kurban Bayrami Arifesinde Sehitlik Ziyaretleri Yapildi

Kocaeli'de Kurban Bayrami arifesinde il protokolü tarafindan sehitlikler ziyaret edildi.

Izmit'teki Namazgah Sehitligi'nde gerçeklestirilen programa, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, Il Jandarma Komutani Ümit Ilbayi, Izmit Kaymakami Sevket Cinbir ve diger yetkililer katildi.

Programda Vali Yavuz ve protokol üyeleri, sehit kabirlerine karanfil birakti. Bu sirada kabirlerin basindaki sehit yakinlariyla sohbet eden yetkililer, bayramlarini tebrik etti.

Sehitlik ziyareti, Kur'an-i Kerim tilaveti ve duanin ardindan sona erdi.

Vali Yavuz, gazetecilere, Kurban Bayrami'nin, manevi duygularin en üst seviyeye çiktigi, yardimlasma ve dayanisma duygularinin pekistigi mübarek bir gün oldugunu, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçmesi için uzun toplantilar yaptiklarini belirtti.

Içisleri Bakanliginin genelgeleri kapsaminda gerekli tedbirleri aldiklarini bildiren Yavuz, "Su anda 131 trafik denetim ekibimiz sahada. Her 10 kilometrede bir trafik denetim ekibimiz var. Emniyet Müdürlügümüz, Jandarma Komutanligimiz ve onlarin çok çaliskan personeli, sahada özenle bu çalismayi yürütüyor." dedi.

- "Tüm vakiflarimiza yeterli kaynak gönderilmistir"

Yavuz, ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaslarin bayrami en iyi sekilde idrak etmesi için her türlü tedbiri aldiklarina isaret ederek, söyle devam etti:

"Özellikle Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla tüm vakiflarimiza yeterli kaynak gönderilmis olup, bu kaynaklar bayram öncesi ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza aktarilmistir. Ayrica, Valiligimizin organizasyonuyla ekonomik yetersizligi bulunan bin yetim ve öksüz kardesimiz giydirilmistir. Bütün kardeslerimizin bayram sevincini yasamasi için her türlü tedbiri almis bulunuyoruz. Türk milletinin ve Islam dünyasinin Kurban Bayrami'ni tebrik ediyorum."

Dünyanin 1,5 yildir salginla mücadele ettigini, bugün itibariyla Kocaeli'de 1,5 milyon civarinda asi yapildigini ifade eden Yavuz, birinci dozda 1 milyona yaklastiklarina deginerek, asi karsitligi yapan, insanlarin kafasini karistiran kisilere firsat verilmemesi gerektigini söyledi.

Yavuz, "Lütfen acilen, hiç olmazsa bir doz asinizi yaptirin. Asilama olmadigi sürece tam normallesmenin mümkün olmadigini hepimiz bilelim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA