Kent Konseyi Baskani Tanfer'den Kurban Bayrami Kutlamasi

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, kurban bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajda Tüm Islam Âleminin Kurban Bayrami’ni kutladi.

Kent Konseyi Baskani Tanfer'den Kurban Bayrami Kutlamasi
Baskan Tanfer, mesajinda su ifadelere yer verdi;

“Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberligini pekistiren, milli ve manevi duygularin zirveye ulastigi, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatirlandigi kurban bayramini hep birlikte karsilamanin huzuru ve mutlulugunu yasiyoruz.

Bayramlar; sevgi, paylasma, dayanisma ve baris gibi insana en çok yakisan degerlerin bir arada yasanmasi halinde, hayatin nasil güzellestigini görmemize vesile olan; kirilan kalplerin onarilmasi, yapilan hatalarin affedilmesi, kardeslik duygusuna yer vermemiz gerektigi konusunda bir kez daha düsünmemizi saglayan çok özel günlerdir.

Dini Bayramlar yardimlasma ve dayanisma günleridir. Pandemi süreci is dünyamiza zor bir dönem yasatti. Kapanan isyerlerimiz, issiz kalan vatandaslarimiz oldu. Bu bayramda yardimlasma ve dayanisma kültürümüze çok daha siki sarilmamiz gerekiyor. ihtiyaç sahiplerine uzatilacak bir el onlari mutlu edecektir.”

Mesajinda, bayramlarin sevginin, sefkatin, vefanin, merhametin, dayanismanin yasandigi müstesna günler oldugunu belirten Baskan Hüseyin Tanfer, “Islam Âlemi olarak mübarek Kurban Bayrami’na ulasmanin manevi hazzi ve mutlulugunu hep bir arada yasiyoruz. Kendimiz, ailemiz ve çevremiz için maske, mesafe ve temizlik kurallarina uymaya devam edelim. Sevginin, hosgörünün hâkim oldugu, kirginliklarin bittigi toplumsal baglarin kuvvetlendigi bu güzel günler vesilesiyle büyüklerimizin gönlünü alalim, çocuklarimiza gelenek ve göreneklerimizi anlatip, aktaralim.

Vatanimizin her kösesindeki sehit annelerimizin ve babalarimizin, ailelerinin ve Türk-Islam aleminin en güzel bayramlara hep birlikte saglikla ve huzurla erisebilmek duasiyla, sevdiklerimizle birlikte nice bayramlara saglikli bir sekilde ulasmak temennisiyle, basta Erzurumlu hemserilerimiz olmak üzere, Aziz Milletimizin ve Tüm Islam Âleminin Mübarek Kurban Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Kaynak: İHA