Kayseri'de Aspir Ekim Alani Yüzde 500 Artti

Kayseri Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Sahin, Tarim Bakanliginin destegi ile 2020 yilinda 4 bin dekar olan aspir üretim alaninin 20 bin dekara ulastigi bildirdi.

Sahin yaptigi yazili açiklamada, Bünyan ve Kocasinan ilçeleri basta olmak üzere birçok ilçede susuz arazilerde aspir ekiminin yogun gerçeklestirildigini belirtti.

Üreticileri sahada düzenli takip ettiklerini ve teknik destek verdiklerini aktaran Sahin, sunlari kaydetti:

"Ilçe müdürlüklerimizdeki teknik personelin sahada sürekli takibi ve üreticilerimizin teknik talimatlara uymasi sonucunda 2021 yili üretim sezonunu olumsuz etkileyen kurakliga ragmen aspirde yüz güldüren sonuçlarin alinacagi görülüyor. Geride biraktigimiz 2 yilda aspir üretiminde ülke genelinde 9. siradan 7. siraya yükselen Kayseri için bu yil da üretim rakamlarinin artacagi, üreticimizin memnun olacagi ve ülke üretiminde üst siralara yükselecegi bir üretim sezonu olacagini düsünüyorum. Bu çalismalar ilimiz genelinde önümüzdeki sezonlara isik tutacaktir. Aspir yagi üretim artisiyla ilimiz, ülkemizde bitkisel yag açiginin kapatilmasi yönünde önemli bir atilimi gerçeklestirecektir."

Kaynak: AA