Kaymakamdan Uyari Açiklamasi 'Vakalar Hizla Artiyor'

Zonguldak’in Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, ilçede son bir haftadir korona virüs vakalarinin arttigini belirterek, vatandaslari uyardi.

Kaymakamdan Uyari Açiklamasi 'Vakalar Hizla Artiyor'
Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, Kdz. Eregli Belediyesi tarafindan sehir mezarliginda okutulan Mevlid-i Serif sonrasi açiklamalarda bulundu. Eregli’de 6 yogun bakim hastasi oldugu ve 3 hastanin entübe oldugu bilgisini veren Kaymakam Çorumluoglu, vatandaslari uyararak sunlari söyledi:

“Mezarliktaki kalabaligi gördük, mutlu olduk ama gevsememekte fayda var. Son bir haftadir ilçemizde de, ülkemizde de vakalar hizla artiyor. Eregli’de yogun bakim hastamiz yoktu ama su anda 6 yogun bakim hastamiz var, 3 tanesi entübe. Tam geçti, tam bitti dersek tekrar basa döneriz. Esnaf kardeslerimiz 1,5 yilda büyük sikinti çekti, vatandas büyük sikinti çekti, evlerinde kaldi. Bundan üzüntü duydum. Etrafimizdaki ülkelere baktigimizda Yunanistan, Ingiltere kapanma noktasina geldi. Bu asamalara tekrar gelmek istemiyoruz. Bu bizim gayretimizle olacak.”

“Asilarinizi olun”

Asi konusunda da çagrida bulunan Kaymakam Çorumloglu, “Mümkün oldugu kadar maske, mesafe, hijyene dikkat edecegiz. Eylül’de okullar açilacak, hayatimiz normal akisinda devam edecek. Asiya dikkat etmek gerekir. Iki doz asimi oldum, üçüncü asimi olacagim. Asi sayilarini artirmadan bu isi basaramayacagiz. Diger haberlere, asparagas söylentilere dikkat etmeyin. Ailenizi, çevrenizi, bizleri üzmeyiniz. Asilarinizi olun. Ülkemiz için bayramin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA