Kars, Ardahan Ve Agri'da Bayram Öncesi Drone Destekli Trafik Denetimi

Kurban Bayrami nedeniyle trafik yogunlugunun yasandigi yollarda denetim yapan ekipler, kurallara uymayanlara cezai islem uyguladi.

Kars, Ardahan ve Agri'da Kurban Bayrami arifesinde drone ile trafik denetimi gerçeklestirildi.

Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, kentin çesitli noktalarinda yapilan uygulamalari kontrol ederek, sürücülere seker ve kolonya ikram etti.

Vatandaslarin da elma ve kayisi verdigi Sagdiç, Kurban Bayrami dolayisiyla yola çikan vatandaslara trafik kurallarina uymalari konusunda uyarilarda bulundu.

Uygulamada sürücülerin ve yolcularin emniyet kemeri, cep telefonuyla konusma denetimleri ile ehliyet, ruhsat, araç kaydi, GBT, asayis ve trafik sorgulari yapildi.

Sehrin tüm giris ve çikis noktalarinda, halkin yogun oldugu yerlerde, havalimani, tren gari, otobüs terminali ve hayvan pazarinda bayram süresince günlük 32 yaya devriye ve 49 motorize ekipte 251 personelin görev yapacagi bildirildi.

Denetimlerde radar, hiz kontrolü ve drone ile havadan kontrollerin yapilacagi belirtildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri ise bayram tatilinde seyahat eden sürücü ve yolculara yasam tünelinde bilgilendirme yapti.

- Ardahan

Ardahan Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, Kurban Bayrami tatili dolayisiyla trafikte dronelerin de kullanildigi denetim yapti.

Otogarda ve yogunlugun oldugu bölgelerde araçlari kontrol eden Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, sürücülere emniyet kemeri takmalari ve trafik kurallarina uymalari konusunda uyarilarda bulundu.

Ekipler, yolculardan da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda maske ve mesafe kuralina dikkat etmelerini istedi.

- Agri

Agri'da da jandarma ve polis ekiplerince trafik denetimleri gerçeklestirildi.

Çevre yolu, sehrin giris ve çikis noktalarinda araçlari durduran ekipler, sürücü ve yolculardan trafik kurallarina uymalarini istedi.

Ekiplerin Kurban Bayrami süresince siki denetimler gerçeklestirecegi belirtildi.
Kaynak: AA