Izmir'deki Kurbanlik Pazarlarinda Hareketlilik Sürüyor

Izmir'de kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen çok sayida vatandas, kent genelinde kurulan kurbanlik satis alanlarinda yogunluk olusturdu.

Izmir ve ilçelerinde kurulan 300 kurbanlik satis yerinde farkli illerden getirilen küçük ve büyükbas kurbanliklar için pazarlik yapiliyor.

Küçükbasta yaklasik 2 bin lira, büyükbasta 10 bin liradan baslayan kurbanliklarin önemli bölümünün bugün satilmasi bekleniyor.

Yesildere'de kurulan kurbanlik pazarinda Agri'dan getirdigi büyükbas kurbanliklari sergileyen Ömer Çaldiran, satislarin iyi gittigini söyledi.

Izmir'e 160 hayvan getirdigini, elinde 2 hayvanin kaldigini söyleyen Çaldiran, bugün memleketine dönebilmeyi umut ettigini anlatti.

Manisali besici Ferhat Kulan ise pazara getirdigi 90 hayvandan 45'inin satildigini belirterek, "Pazarda hareketlilik sürüyor. Nasipse bayramin üçüncü gününe kadar hepsini satacagim." dedi.

Öte yandan kurbanlik satis alanlarinda Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Izmir Il Emniyet Müdürlügü'ne bagli Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri de denetim ve bilgilendirme çalismasi yürüttü.

Konak Ilçe Tarim Müdürlügü veterineri Halil Ibrahim Toprak, günlük olarak pazara gelen hayvanlarin muayenelerini yaptiklarini, vatandaslarin kurban pazarlarindan gönül rahatligiyla alisveris yapabileceklerini belirtti.

Mali Suçlarla Sube Müdürlügü ekipleri de pazardaki besici ve vatandaslari sahte banknota karsi dikkatli olmasi konusunda uyardi.

Manisali Besici Yavuz Çavdar, ekiplere tesekkür ederek, "Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'ya da ayrica tesekkür ederim. Polislerimiz sahte para konusunda bilgilendirdiler. Insanlar kurbanlarini satip evine para götürmek için çalisiyor. Polisimiz sag olsun görevlerini layikiyla yapiyor. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Kaynak: AA