Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Türkiye'nin Güçlü Oldugu Alan Kaçak Göçle Mücadelesidir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Yeni Türkiye’nin en güçlü oldugu alan, iç savas ve terörizm nedeniyle topraklarinda magdur olan, tecavüze ugrayan, çocuk yasta katledilen insanliga sahip çikmasidir. Türkiye’nin güçlü oldugu alan, kaçak göçle mücadelesidir” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Türkiye'nin Güçlü Oldugu Alan Kaçak Göçle Mücadelesidir'
Bakan Soylu, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Türkiye’nin güçlü oldugu alan, kaçak göçle mücadelesidir. Yeni Türkiye’nin en güçlü oldugu alan, iç savas ve terörizm nedeniyle topraklarinda magdur olan, tecavüze ugrayan, çocuk yasta katledilen insanliga sahip çikmasidir” ifadesini kullandi.

Soylu, paylasiminin devaminda, “Türkiye henüz bati göç saganaginin farkinda degilken, ‘mis’ gibi yaparken, düzensiz göç politikasini, uyum politikasini, göçe kaynaklik ülkeler ile geri gönderme anlasmalarini olusturmustur. Sinir duvarlari, elektro optik kuleler, aydinlatmalar, sensörlü kameralar, kanallar, optik gözetleyici araçlar, radar sistemleri, insansiz hava araçlari ve insanli kesif uçaklariyla kesif uçuslariyla göçü yönetme konusunda dünyaya insanlik dersi vermektedir. Bazi komsularimizin göçmenlere yaptigi iskencelerine, batinin vurdumduymazligina, tecavüz ve çocuk-yasli cinsiyetlerine, milyonlarca insanin evlerinden sürülmelerine ses çikaramayanlar; bugünkü yaklasimlari, iftira ve yalanlari tahrikkar açiklamalari, insanliktan nasibini almamis kati kalpleri, her firsatta Türkiye’yi kötüleyen sözleri bayrama da, medeniyetimize de, kültürümüze de yakismaz. Türkiye, etrafindaki cografyada tüm olup bitene ragmen göçü yönetmekte; ecdadimiza, komsulugumuza, asil milletimize yakisani yapmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA