Haci Adaylari Arasinda Covid-19 Vakasi Tespit Edilmedi

Suudi Arabistan Saglik Bakanligi, Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan haci adaylari arasinda Covid-19 vakasinin tespit edilmedigini açikladi.

Haci Adaylari Arasinda Covid-19 Vakasi Tespit Edilmedi
Hac ibadetini yerine getirmek için Mekke’de bulunan haci adaylari, Terviye gününü geçirmek için Mina’ya geldi. Kabe’ye gelen haci adaylari dün ve bugün ilk tavaflarini yaptiktan sonra Mekke’ye yaklasik bes kilometre uzakliktaki Mina’ya ulasti. Suudi Arabistan Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan haci adaylari arasinda suana kadarCovid-19 vakasinin tespit edilmedigi bildirildi.

Bakanlik, hacilari saglikli bir sekilde korumak için son derece verimli prosedürlere ve önlemlere sahip olduklarini vurgularken, Covid-19 izleme ve takip prosedürlerinin Hac ibadeti sonuna kadar devam edecegini açikladi.

Öte yandan 2019’da 2.5 milyon Müslüman hac organizasyonuna katilirken, bu sene korona virüs pandemisi nedeniyle hac ibadeti yalnizca 60 bin kisiyle sinirlandirildi. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi daha önce yaptigi açiklamada, yurt disindan haci adayi kabul etmeyecegini duyurmustu. Kronik hastaligi bulunmayan, 18-65 yas araliginda ve asi yaptirmis olanlar ile son 5 sene içinde hac ibadeti gerçeklestirmemis olanlarin basvuru yapabilecegi bildirilmisti.
Kaynak: İHA