Geyve Meydani Törenle Hizmete Açildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesince yaptirilan Geyve Meydani törenle açildi.



Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Geyve'nin merkezini modern görünüme kavusturan meydanda ayva bahçesi ve vatandaslarin vakit geçirebilecegi sosyal alanlar insa edildi.

Programda konusan Baskan Ekrem Yüce, meydani ilçenin tarihi ve kültürel dokusuna uygun sekilde insa ettiklerini belirtti.

Meydanlarin, bir sehrin kimliginin olusmasinda önemli yere sahip oldugunu vurgulayan Yüce, "Sehrimizin dogal ve tarihi güzelliklerine sahip Geyve ilçemizin merkezini ve bagli sokaklarini, bölgenin dokusuna uygun projeyle yeniden düzenledik. 25 bin metrekarelik proje alanindaki yeni meydanla Geyve'nin merkezi yepyeni görünüme kavustu." ifadelerini kullandi.

Yüce, projede sadirvan, tuvalet, yöresel satis ofisi, revaklar, süs havuzu, sert zemin, peyzaj isleri, çocuk oyun parki, kent mobilyalari, pergolalar, aydinlatma direkleri, ayva motifi ve ayva bahçesi bulundugunu aktararak, meydanin hayirli olmasini temenni etti.

Geyve Belediye Baskani Murat Kaya da projenin yapimina katki veren Yüce'ye ve emegi geçenlere tesekkür ederek, meydanin hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesini kesen protokol üyeleri, meydani gezdi.

Törene, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, ilçe belediye baskanlari, belediye bürokratlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA