Foça'da Yanan 73 Hektarlik Ormanlik Alan Yeniden Yesilendirilecek

Izmir Orman Isletme Müdürlügü, 8 Temmuz’da Foça ilçesi Ilipinar Mahallesi yakinlarinda baslayan ve 73 hektar ormanin küle döndügü alani yeniden yesertmek için temizleme çalismalarina basladi.

Foça'da Yanan 73 Hektarlik Ormanlik Alan Yeniden Yesilendirilecek
8 Temmuz tarihinde Izmir’in Foça ilçesi Ilipinar Mahallesi yakinlarinda bulunan ormanlik alanda yangin çikmis ve kisa sürede büyüyerek yerlesim alanlarini tehdit eder hale gelmisti. Gerenköy mevkiine kadar yayilan yangina, Izmir Orman Bölge Müdürlügüne bagli 1 yangin söndürme uçagi, 6 helikopter ve 23 arazöz ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri ile müdahale edilmisti ve yangin yerlesim yerlerine siçramadan kontrol altina alinmisti.

Yil bitmeden ilk fidanlar toprakla bulusacak

Toplamda 73 hektarlik alanin küle döndügü yangin sonrasinda Izmir Orman Isletme Müdürlügü tarafinda bölgenin yeniden agaçlandirilmasi ve yesertilmesi için enkaz temizleme çalismalari baslatildi. Orman mühendisinden isçisine kadar yüzlerce personelin görev aldigi çalismalarda yangin bölgesindeki ilk fidanlarin 2021 yili bitmeden, Aralik ayinda toprakla bulusturulmasi hedefleniyor. Konuyla ilgili konusan Izmir Orman Isletme Müdürü Ersen Çetin, yanan orman alanlarinin anayasa güvencesi altinda oldugunu animsatarak, yanmis orman alaninin yili içinde yeniden agaçlandirildigini ve kesinlikle bir karis orman topraginin baska amaçlar için kullanilmayacagini söyledi.

Kaynak: İHA