Evlat Nöbetindeki Aileler Kurban Bayramina Hüzünlü Giriyor

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla kaçirilarak daga götürülen ailelerin HDP Diyarbakir il binasi önündeki evlat nöbeti 686’’inci gününde de ilk günkü kararlilikla sürerken, Kurban Bayramina bir gün kala aileler çocuklarina teslim olmasi için çagrida bulundu.

Evlat Nöbetindeki Aileler Kurban Bayramina Hüzünlü Giriyor
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla kaçirilarak daga götürülen ailelerin HDP Diyarbakir il binasi önündeki evlat nöbeti 686’inci gününe girdi. Kurban Bayramini bir gün kala aileler bayramda çocuklarinin teslim olmasi için çagrida bulunurken, ailelerden Güzide Demir, oglu Aziz’in 16 yasindayken HDP tarafindan 4 yil önce zorla daga kaçirildigini, 2 yildir nöbette oldugunu ve bayram arefesinde ogluna kavusarak çifte bayram yasamak istedigini söyledi.



“Oglum gel bayrami birlikte yasayalim”

Bayramda çocugu ile birlikte geçirmek istedigini belirten anne Demir, ”Benim umudum çok, çünkü birçok ailenin çocugu geldi. Insallah benin Azizim de gelir bende ona kavusurum. Aziz ogluma çagrida bulunuyorum. Aziz oglum sen neredeysen gel teslim ol. Oglum gel bayrami birlikte yasayalim. Ben senin için ölmüsüm Aziz gel. Arkadaslarina da söyle hepiniz birlikte gelin teslim olun” dedi.



“20 bayramdir oglumdan haber alamiyorum”

Hakkari’den 10 yil önce 13 yasindayken daga kaçirilan oglu Emircan için eylemde yer alan Nihal Çiftçi, 20 bayramdir evladindan haber alamadigini söyledi.

Oglunun HDP’liler tarafindan okul kapisindan zorla araca bindirilerek kaçirildigini iddia eden anne Çiftçi, “10 yildir ben oglumdan haber alamiyorum. O günde bayrama 2 gün kalmisti oglumu daga kaçirdilar. Tam 20 bayramdir ben oglumdan haber alamiyorum. Bu bayram artik ona kavusmak istiyorum. Insallah bu bayram çikip gelir teslim olur. Oglum yasiyor ve sesimi duyuyor ise, 20 bayramdir bana zehir zemberek geçti. Ne olur bu bayram gel çifte bayram yasayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA