Eski Büyükelçi Kiliç'tan Karabag'da Sehit Ve Gazi Ailelerine Anlamli Yardim

Türkiye’nin eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kiliç, yazdigi kitabin gelirini Karabag’daki sehit ve gazi ailelerine yardim için kurulan fona bagisladi.

Eski Büyükelçi Kiliç'tan Karabag'da Sehit Ve Gazi Ailelerine Anlamli Yardim
Eski Büyükelçi Hulusi Kiliç, Basbakanligi döneminde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in protokol müdürü görevindeyken kendi arzusuyla 2008 yili basinda Azerbaycan’a büyükelçi olarak atandi. Kiliç, 4.5 yillik görevinde 2012 Eylül ayinda iki kardes ülke için yaptigi önemli hizmetlerinden dolayi Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan Azerbaycan’in en yüksek madalyasiyla ödüllendirildi. Azerbaycan’in 44 günlük Karabag savasi sirasinda yazdigi yazilari bir araya getirerek kitap haline getiren Kiliç, kitabin satistan elde edilen geliri Karabag’da sehit ve gazi ailelerine yardim için olusturan Yasat Fonu’na bagisladi.

Uluslararasi Kültür ve Miras Vakfi Baskani Büyükelçi Günay Efendiyeva’nin 8 Temmuz’da Yasat Fonu’nda düzenledigi kitabi tanitma etkinligine Azerbaycan Basbakan Yardimcisi Ali Ahmedov, eski Basbakan Yardimcisi Elçin Efendiyev, Türk devletlerinin Bakü’deki büyükelçileri, milletvekilleri ve yazarlar katildi.

Katilimcilar, Kiliç’in Azerbaycan’da büyükelçi olarak görev yaptigi dönemde yaptigi hizmetlerden övgüyle bahsederken, kitabin gelirinin Yasat Fonu’na verilmesi kararindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Kiliç, 10 ve 12 Temmuz’da da imza günleri düzenledi.

Kaynak: İHA