Erzurum STP'ndan Mescid-I Aksa Açiklamasi

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nca Kudüs’teki baskin planlarina karsi tepki için basin açiklamasi yapildi.

Erzurum STP'ndan Mescid-I Aksa Açiklamasi
Lala Pasa Camii bahçesinde toplanan platform üyeleri adina açiklamayi Ömer Onay yapti.

Onay, “Ilk kiblemiz, miracimiz, göz bebegimiz, kalbimiz, vicdanimiz, onurumuz ve kirmizi çizgimiz olan Kudüs, bu bayram öncesi yine Israil’in saldirilarina maruz kalmistir. Israil’in bu saldirilari artik kroniklesmis; Müslümanlarin her bayrami öncesi Mescid i Aksa hedefe konularak, bir meydan okuma yapilmakta ve Mescid i Aksa bir Yahudi mabedine çevirilmek istenmektedir” dedi.

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen toplu baskinlar, orada ibadet eden Müslümanlara yapilan saldirilar, ilahi hatiranin vücûd buldugu yapiya verilen zararlar, Müslümanlarin buraya girislerine konulan engeller, Mescid-i Aksa’nin altinin oyulmasiyla olusturulan tüneller, buradaki ibadetgâhlara uygulanan kapatmalar, Yahudilerin burada gerçeklestirdigi ayinler ve pervasizliklar, her türlü sosyal ve kamusal baskilamalar, Israil’in Mescid i Aksa üzerindeki düslerinin yapi taslari olarak karsimiza çiktigini ifade eden Onay, açiklamasini söyle sürdürdü;

“Ancak, Israil bu düsten uyanmaya basladi.

Müslümanlarin onurlu ve izzetli direnisi Israil’i her geçen gün düslerinden uyandirarak gerçege dogru yaklastiriyor, düsler yerini kabuslara birakiyor. Bu hakikat, Israil’in gün geçtikçe daha da çirkeflesmesine, saldirganlasmasina ve zorbalasmasina yol açiyor. Ramazan ayinin sonunda yasanan olaylarda Israil yine Mescid i Aksa üzerine saldiriya geçmis, Müslümanlarin tüm Filistin cografyasindan baslamak üzere dünyanin her yerinde Israil’in Siyonist politikalarina karsi ayaga kalkmasi neticesinde Israil geri adim atmis, sonun baslangicini yasamislardi.

Bugün yine tek ses olmali, Israil’e karsi tek yürek tavrimizi ve hakliligimizi ortaya koymaliyiz. Artik Israil’in bu topraklardaki vadesi doluyor. Disaridan getirecekleri nüfus gücü kalmadi. Uluslar arasi kamuoyu gün geçtikte Israil’e karsi tavrini daha net ortaya koyuyor. Filistinliler mücadeleyi daha farkindaligi yüksek sekilde ortaya koyuyor. Nüfus üstünlügünün kendilerinde oldugu sehirlerde dahi topraklari terketmeye basladilar. Siyasi olarak en ufak bir düzen kuramadilar. Bunun kendileri de farkinda. Bu farkindaligin yükünü saldirilarin siddetini arttirarak asmaya çalisiyorlar. Parçalaniyorlar, parçalanmaya devam edecekler. Hadisi Serif’de diyor ki: “Içinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle degistirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona karsi kin ve nefret beslesin. Bu ise imanin asgarî geregidir."

Bugün Israil, Müslüman cografyalarin tam kalbinde, bizatihi kötülük timsali olarak durmaktadir. Bu kötülüge karsi kalbimizle buguz etmekle beraber, elimizle ve dilimizle yapmaya güç yetirecegimiz pek çok sey bulunmaktadir. Uluslararasi kurum, kurulus, STK, haber yayincilari, sanatçilar, siyasetçiler, güvenlik kurumlari, teskilatlar, organizasyonlar gibi mekanizmalari dogru sekilde harekete geçirecek kamuoyu baskini olusturmak tüm Müslüman alemi için acil bir gerekliliktir. Siyonizmin pek çok boyutuyla karsimiza çikmasi gibi, mücadele ederken de farkli mukavemet metotlarini etkili bir biçimde kullanmaliyiz. Israil, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yi Yahudilestirmek isterken; Siyonizm’in dini, kültürel, politik medya yanlarini kullanmaktadir. Kisiler ve zamanlar degisse de Siyonist ideolojinin karanlik yüzü degismemektedir. Mücadelemizi verirken, bu irkçi, saldirgan ideolojinin tüm unsurlarina karsi vermeli; küresel bir farkindalik ve bilinçlendirme hareketi uy andirmaliyiz.

Mescid i Aksa ve Kudüs’ün akibetini yalnizca orada yasayan Filistinlilerin omuzlarina yüklememeli; her bir Müslüman, zamanin ve sartlarin ruhuna münasip sekilde Kudüs ruhunu ortaya koymasini bilmelidir.

Bizler Mescid i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Vatandaslarimiz Mavi Marmara Marmara’da sehit oldular. Kudüs’ün akibeti bizlerin hayat mücadelesinin tam merkezinde yer almalidir.

Israil sunu unutmasin ki; bizler yeniden bedel ödemeye haziriz ve hep hazir olmaya devam edecegiz

Gerekirse hepimiz Filistin’e gider, orada Filistinli kardeslerimizle omuz omuza mücadele eder yine de Mescidi Aksa’yi yalniz birakmayiz.”

Zaman zaman sloganlarla basin açiklamasina destek veren vatandaslar daha sonra olaysiz sekilde dagildi.
Kaynak: İHA