Erzurum'da Mide Kanamasi Geçiren Bebek, KTÜ Farabi Hastanesindeki Tedavisinin Ardindan Sagligina Kavustu

Erzurum'da mide kanamasi geçiren bebek, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesindeki tedavinin ardindan sagligina kavustu.

KTÜ Farabi Hastanesinden yapilan açiklamaya göre, Esma ve Muhammed Yesilyurt çiftinin Erzurum'da dünyaya gelen bebegi, dogum sonrasi siddetli mide kanamasi nedeniyle hava ambulansi ile KTÜ Farabi Hastanesine sevk edildi.

Kiz bebek, Türkiye'de yeni dogan bebege uygun endoskopi cihazi bulunan az sayidaki merkezden biri olan KTÜ Farabi Hastanesi Yenidogan Yogun Bakim Ünitesinde tedavi altina alindi.

Kanamasi çok siddetli oldugu için endoskopi cihazi ile yemek borusu ve mide görüntülemesi mümkün olmayan hastaya yapilan ilk testlerde, kan dolasimi enfeksiyonu belirlendi.

Buna bagli mide ülseri gelistigi düsünülen bebege, antibiyotik ve ülser tedavilerinin yaninda kanama durdurucu tedavi uygulandi ve kan nakli yapildi.

Uygulanan tedaviler neticesinde kanamasi birkaç gün içinde kontrol altina alinan bebege daha sonra Çocuk Gastroenteroloji Bölümü doktorlari tarafindan endoskopi uygulandi. Bu islem sonucunda bebegin yemek borusunun orta kismindan itibaren midenin büyük bir kismini kapsayan çok ciddi ülser tespit edildi ve tedavi yapildi.

Tedavisi tamamlanan bebek, hastaneden taburcu edildi.

Açiklamada, bebegin Yenidogan Yogun Bakim Ünitesinde tedavisini yürüten ekibin lideri Prof. Dr. Yakup Aslan'in su görüslerine de yer verildi:

"Bu hastamiz, dogumdan hemen sonra meydana gelen ve ölümcül derecede siddetli mide kanamasi olan simdiye kadar dünyada yayinlanmis birkaç bebekten biridir. Hastamiz uçak ambulans ile hizli bir sekilde ünitemize nakledilmis ve erken tedavi edilmis olmasaydi Allah korusun ölüm kaçinilmaz olacakti. Hava nakil araçlari ile hasta naklinin ülkemizde basarili bir sekilde uygulanmasi, KTÜ Farabi Hastanesi Yenidogan Yogun Bakim Ünitemizin ve Çocuk Gastroenteroloji Bölümümüzün tam donanimli olmasi ve doktorlarimizin becerileri sayesinde hastamizi basari ile tedavi edip taburcu asamasina getirdik. Bugün itibariyla bebegimizi özel alerji mamasi ve ilaç tedavisi önerileri ile taburcu ediyoruz ve poliklinik sartlarinda takibini yapmaya devam edecegiz."

Baba Muhammed Yesilyurt ise kizinin sagligina kavusmasi dolayisiyla mutluluk yasadiklarini belirterek, doktorlardan hemsirelere kadar emegi olan herkese tesekkür etti.

Kizinin saglik durumuna iliskin her türlü bilginin sürekli kendileri ile paylasildigini anlatan Yesilyurt, "Allah herkesten razi olsun. Yabanci bir memlekette çok fazla sikinti yasamadik, gerekli tedaviler yapildi." dedi.

Anne Esma Yesilyurt da "Herkesten Allah razi olsun. Bizim bayramimiz oldu, çifte bayram yasayacagiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA