Elazig'da Arefe Günü Mezarliklarda Ziyaretçi Yogunlugu

Elazig’da Kurban Bayrami arefesinde mezarliklarda ziyaretçi yogunlugu yasanmaya basladi. Belediye tarafindan da vatandaslara ücretsiz fidan dagitimi yapildi.

Elazig'da Arefe Günü Mezarliklarda Ziyaretçi Yogunlugu
Elazig’da Asri Mezarligi basta olmak üzere ildeki tüm mezarliklar, arefe zamani en yogun günlerinden birini yasadi. Sabah erken saatlerde baslayan mezarlik ziyareti gün boyu devam etti. Yakinlarinin mezarlarini ziyaret etmek için gelen birçok vatandas, mezar baslarinda Kur’an-i Kerim okuyup, dua etti. Kabirdeki çiçekleri sulayip, mezarlari temizleyen vatandaslar, zaman zaman gözyaslarini tutamadi.

Çocuklariyla birlikte mezarlik ziyaretine gelen vatandaslardan Çigdem Çetin, "Benim kardesim vefat etti. Bugün onun ve kuzenimin mezarina geldik. Onlarin bu saatten sonra bizim dualarimiza ihtiyaçlari var. Bugünü onlarla paylasmaya, birlikte olmaya geldik. Simdi de çocuklarimiza asiliyoruz. Onlar da mezarlarimiza ziyaret etsinler diye getirdik” dedi.

Akrabalarinin mezarligini ziyaret etmek için Istanbul’dan gelen Demir Öner ise "Hastalik var, iki senedir çocuklarima sarilip öpmemisim. Bu bizim basimiza da bir kazadir, beladir. Allah, bunu basimizdan def etsin. Rabbim sadece Türkiye’yi degil, bütün dünyayi kurtarsin. Burada esim, babam, annem, dayilarim, amcalarim yatiyor. Ben de onlari ziyaret etmeye geldim. Istanbul’dan bunlara selam getirdim” diye konustu.

Kaynak: İHA