Dicle Elektrik'ten Sanliurfa'da Patlayan Trafolarla Ilgili Açiklama

Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesinde asiri yük nedeniyle patlayan trafoyla ilgili açiklama yapan Dicle Elektrik, planli kesintilerin bu tip kazalarin yasanmamasi ve vatandaslarin can güvenligi için oldugunu bildirdi.

Dicle Elektrik'ten Sanliurfa'da Patlayan Trafolarla Ilgili Açiklama
Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesinde dün aksam saatlerinde trafo ve direk üstü panosunda meydana gelen patlama ve yangin sonrasinda bir açiklama yapan Dicle Elektrik, bölgede bu tip kazalarin önüne geçmek için planli kesintiler uygulandigina dikkat çekti. Sirket açiklamasinda “Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için bu planli kesintileri yapmak zorundayiz” denildi.

Eyyübiye ilçesinde Hayati Harrani Mahallesinde 4022.sokakta bulunan trafo ve Alçak Gerilim (AG) panosu asiri yüklenme nedeniyle patladi. Patlama sonrasi olusan yangin itfaiye ekipleri tarafindan söndürülürken, Dicle Elektrik Ariza ve Onarim (AOB) ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler trafonun asiri sicakligin ve yüklenmenin etkisiyle patladigini tespit etti. Dicle Elektrik Ariza ve Onarim ekipleri yanarak kullanilamaz hale gelen trafo, pano ve diger tesisati degistirdi. Sonrasinda yük aktarimi yapilarak tesisatin güvenli sekilde yeniden çalismasi saglandi.
Kaynak: İHA