Cumhurbaskani Erdogan, KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’nin 47. yil dönümü etkinliklerine katilmak üzere geldigi Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhuriyet Meclisi’ne geldi.

Cumhurbaskani Erdogan, KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne Geldi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’nin 47. yil dönümü kutlama etkinlikleri için KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’in daveti üzerine KKTC’ye geldi. Erdogan, Ercan Havalimani’nda, Tatar tarafindan resmi törenle karsilanmasinin ardindan Cumhuriyet Meclisi’ne geldi. Erdogan’i meclise gelisinde KKTC halki büyük bir sevgi seli ile karsiladi.

Erdogan, özel oturumda meclise hitap edecek. Cumhurbaskani Erdogan, sonrasinda ise Cumhurbaskani Tatar tarafindan onuruna verilecek aksam yemegine katilacak.

Erdogan’a KKTC ziyaretinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk, TBMM Baskani Mustafa Sentop, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile bazi milletvekilleri ve parti temsilcileri eslik ediyor.

Erdogan, bayram namazini KKTC’de kilacak

Erdogan yarinki programi kapsaminda ise Lefkosa’daki Hala Sultan Camii’nde kilinacak bayram namazinin ardindan, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami dolayisiyla gerçeklestirilecek törene katilacak. KKTC Cumhurbaskani Tatar ile bir araya gelecek olan Erdogan sonrasinda mevkidasiyla birlikte KKTC’de yapimi tamamlanan çesitli projelerin açilislari ile temel atma etkinlikleri için düzenlenecek toplu törene katilacak.
Kaynak: İHA