Blok Zinciri Tabanli Polys, Yeni Oylama Yöntemleri Ve Kullanilabilirlik Iyilestirmeleri Sunuyor

Polys Baskani Alexander Sazonov: 'Platformumuzu bu yeni oylama yöntemleri ve özellikleriyle güncelledik. Böylece müsterilerimizin artik güvenlik ve konfor arasinda seçim yapmasi gerekmiyor'

Kaspersky Innovation Hub'in blok zinciri tabanli oylama platformu Polys, yaygin müsteri isteklerini desteklemek için yeni oylama yöntemleriyle gelistirildi.

Kaspersky açiklamasina göre, platform ayrica organizatörler için seçim yönetimini ve düzenlemeyi kolaylastiran yeni özelliklerle güncellendi.

Geçen yil boyunca alinan ortak kararlar dahil olmak üzere insan hayatinin pek çok yönü çevrim içi hale geldi. Bu durum, Polys'deki oturum sayisinin 3 katina çikmasina neden oldu. Blok zincirinin degismez ve merkezi olmayan dogasi, yüksek güvenlik gereksinimleri olan kosullarda ve endüstrilerde e-oylama için uygun bir teknolojik platform sunuyor. Blockchain destekli seçimlerin artan popülaritesiyle yeni oylama yöntemlerine olan ihtiyaç artiyor.

Polys, müsterilerin ihtiyaç duydugu degisen senaryolari desteklemek için su oylama türlerini ekledi:

"Lehte, Aleyhte, Çekimser oylamasi: bu yeni seçim biçiminde, organizatörler tek bir oylama kullanarak bir oturumda farkli konularda anketler olusturabiliyor. Sistem isletmeler, STK'lar ve egitim kurumlari tarafindan düzenlenen toplantilarda (yillik genel kurul toplantilari, yönetim kurulu toplantilari veya akademik konseyler gibi) yapilan seçimlerde zaman kazandiriyor. Bu yeni seçim türü, tekli seçim, çoklu seçim ve çok seçenekli puan sistemlerine (bir seçmenin mevcut seçeneklere puan verdigi) ek olarak gelistirildi. Bu tür oylamayi uygulamadaki temel zorluk, güçlü bir gizlilik korumasi saglarken hizli ve verimli bir oy sayimi olusturmakti.

Açik oylama: güçlü anonimlestirme ve sifreleme algoritmalariyla saglanan gizli oylamaya ek olarak müsteriler, katilimcilarin açik oy kullandigi seçimler düzenleyebilir. Bu tür yoklamali oylama bazi durumlarda bir zorunluluktur. Örnegin, genellikle bu tür seçimlere dayanan bilimsel dereceler vermek gibi."

- "Platformumuzu yeni oylama yöntemleriyle güncelledik"

Oylama düzenlemesini ve yönetimini kolaylastirmak için de su özellikler tanitildi:

"Basitlestirilmis faturalandirma ve lisanslama: 5 bine kadar katilimci için oylar artik Polys ekibiyle etkilesime girmeden düzenlenebiliyor ve satin alinabiliyor. Bu da hesap sürecini hizlandiriyor. Yeni lisanslama mekanizmasi ayrica akilli sözlesme seklinde uygulaniyor. Yani lisansin etkinlestirilmesi üzerine tüm parametreler blok zincirine kaydediliyor. Standart paketlere ek olarak mevcut seçenekler gereksinimlerini karsilamiyorsa müsteri talebi üzerine özel bir lisans olusturulmasi mümkün.

Açilan oy pusulalarini takip etme: Bu güncellemeyle oy organizatörü, oy pusulasini almak için bir e-posta veya SMS mesajindan baglantiyi kimin açtigini izleyebilir. Katilimcilarin listesi 'oylama devam ediyor' asamasinda Organizatör Paneli'nde özel bir tabloda görüntülenir. Seçmenlerin anonimligini saglamak ve manipülasyondan kaçinmak için tam olarak kimin oy kullandigini görmek mümkün degildir.

Seçmen listelerini düzenlemek için araçlar: 'Olusturma' asamasinda, yüklenen seçmen listesi dogrudan oylama sisteminin arayüzünde görüntülenebilir ve düzenlenebilir.

Eski oturumlari arsivleme: Tamamlanan tüm anketler Organizatör Paneli'nin özel bir alaninda arsivlenebilir ve görüntülenebilir. Polys blok zinciri üzerinde çalistigi için sistemden hiçbir sey silinemez. Önceden tüm mevcut ve geçmis oylama oturumlari tek bir listedeydi. Ancak bir organizatör çok sayida seçim düzenlediyse, hangilerinin devam ettigini belirlemek zordu."

Açiklamada görüslerine yer verilen Polys Baskani Alexander Sazonov, müsterilerden gelen tüm önerileri incelediklerini ve en çok istenen özellikleri hizla hayata geçirdiklerini belirterek, "Örnegin, daha önce sahsen gerçeklesen ortak karar alma süreci çevrim içi olarak hareket ettiginden standart oy pusulalari her zaman bu tür seçimlerin tüm özelliklerini hesaba katmiyordu. Bazi müsterilerimizin ayni anda gerçeklesen bir dizi oylama oturumu olusturma egiliminde oldugunu gözlemledik. Platformumuzu bu yeni oylama yöntemleri ve özellikleriyle güncelledik. Böylece müsterilerimizin artik güvenlik ve konfor arasinda seçim yapmasi gerekmiyor." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA