Bayramda 226 Bin 586 Emniyet Ve Jandarma Görevlisi Sahada Olacak

Samsun’da trafik noktalarinda denetime katilan Içisleri Bakani Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil, "Bu bayramda 40 bin 372 tim ve 226 bin 586 emniyet ile jandarma görevlisi personelimizle 15 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasi alanda olacagiz" dedi.

Bayramda 226 Bin 586 Emniyet Ve Jandarma Görevlisi Sahada Olacak
Içisleri Bakani Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil, Samsun Valisi Zülkif Dagli ve Il Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile birlikte özellikle bayram öncesi yogun trafik akisinin yasandigi Samsun-Ankara ve Samsun-Ordu karayollarinda denetim gerçeklestirdi. Denetimde protokol üyeleri, sehirlerarasi yolculuk yapan vatandaslara uyarilarda bulunarak çesitli ikramlar dagitti.

Samsun Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü görevlileri de "Trafikte her yil daha iyiye” slogani ile kazalarin önlemesine yönelik hazirlanan brosürleri ve üzerinde çesitli bitki tohumlari bulunan kartlar dagitti.

Denetim sonrasi bir açiklama yapan Bakan Yardimci Erdil, "Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatiyla her bayramda bakanligin üst düzey yöneticileri, bakan yardimcilari, genel müdürlerimiz, emniyet genel müdürümüz, jandarma genel komutanimiz, sahil güvenlik komutanimiz hep beraber sahaya çikiyoruz. Bu çerçevede sahada farkindalik olusturmak, trafik denetim uygulama noktalarindaki çalismalari izliyoruz. Bu bayramda 40 bin 372 tim ve 226 bin 586 emniyet ve jandarma görevlisi personelimizle 15 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasi alanda olacagiz, sahada olacagiz. Bu çalismalari 45 polis basmüfettisimiz uygulama noktalarinda ve illerdeki çalismalarimizi ayrica teknik olarak denetleyecek. 15 helikopter ve 76 drone ile yaklasik 2 bin 500 saatlik bir havadan denetim ve yönlendirme çalismasini sürdürecegiz. Amacimiz bu Kurban Bayrami’nda sifir can kaybiyla bayrami vatandasimizin huzur içerisinde geçirmesi. Pandemiden sonra yüksek bir trafik hareketliligi olustu. Geçtigimiz birkaç günlük süre içerisinde de trafik kazalarinda bir artis oldu. O yüzden bu bayram biraz daha alanda olmayi,. takip ve denetimleri sürdürerek kazalari en aza indirmeyi amaçliyoruz. Insallah bu bayrami bu istikamette can kaybi olmadan geçiririz. Biz ayrica olasi terör örgütlerinin eylemlerine karsi, canli bomba veya bombali araç gibi, maket uçak gibi terör saldirilarina karsi da bütün güvenlik güçlerimizle büyük bir teyakkuzla alanda olacagiz. Insallah bayrami agiz tadiyla geçirmis oluruz" diye konustu.

Kaynak: İHA