'Bati Karadeniz'in Incisi' Akçakoca'nin Bayramda 100 Bin Ziyaretçiyi Agirlamasi Bekleniyor

Akçakoca Belediye Baskani Okan Yanmaz: 'Kurban Bayrami arifesinde otellerimizdeki rezervasyonlar neredeyse doldu. Bayramda tatil için gelen turistlere iyi hizmet vermek için hazir kita bekliyoruz'

"Bati Karadeniz'in incisi" olarak tabir edilen Düzce'nin Akçakoca ilçesinin Kurban Bayrami tatilinde 100 bin yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapmasi bekleniyor.

Yesili, tarihi ve kültürel yapisinin yani sira 38 kilometrelik denize girilebilir kumsaliyla önemli turizm merkezleri arasinda yer alan Akçakoca, Tarihi Ceneviz Kalesi'ni içinde barindiran mavi bayrakli Kale, Çuhalli ve Ak Evler plajlariyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye'de gün batiminin en güzel yasandigi yerler arasinda bulunan Akçakoca, kartpostallik görüntüleriyle fotograf meraklilarini cezbediyor.

- "Otellerde doluluk orani yüzde 95'e ulasti"

Akçakoca Belediye Baskani Okan Yanmaz, AA muhabirine, Kurban Bayrami tatili öncesi turizm ilçesinde hazirliklarin tamamlandigini bildirdi.

Otellerin yüzde 95 doluluga ulastigini vurgulayan Yanmaz, "Kurban Bayrami arifesinde otellerimizdeki rezervasyonlar neredeyse doldu. Çevre il ve ilçelerden günübirlikçi tatilcilerin yani sira Ankara ve Istanbul gibi büyük metropollerden tatil yapmaya gelen vatandaslarimiz oldukça fazla. Biz de buna göre hazirliklarimizi tamamladik. Bayramda tatil için gelen turistlere iyi hizmeti vermek için hazir kita bekliyoruz." seklinde konustu.

Yanmaz, turistlerin gezi tekneleriyle tura çikip Karadeniz kiyilarini görme firsati yakalayabilecegini belirterek, "Tatilde 100 bin ziyaretçiye ulasmayi bekliyoruz. Otellerimizdeki doluluk hem esnafimizi hem de bizi memnun ediyor. Bayramdan sonra da doluluk devam edebilir." dedi.
Kaynak: AA