Baskan Gürsu Açiklamasi 'Amacimiz, Üreticilerin Çalismalarina Destek Saglamak'

Fatsa Ziraat Odasi Baskani Haydar Gürsu, amaçlarinin üreticinin çalismalarina destek saglamak oldugunu belirterek, “Üreticimizin kendi imkanlariyla ürettikleri, satisinda zorluk yasadiklari, dogal ürünleri Tarim Marketimize getirerek ’Dogal ürünler’ reyonundan satisina yardimci olabiliriz” dedi.

Baskan Gürsu Açiklamasi 'Amacimiz, Üreticilerin Çalismalarina Destek Saglamak'
Baskan Gürsu, Fatsa Ziraat Odasi üretim çalismalarinin geliserek, Çiftçi Egitim ve Üretim Merkezi ata tohumlari serasinda üretilen fidelerden elde edilen ürünleri mamul haline dönüstürdüklerini söyledi.

Bu mamulleri, 25 farkli üründen elde ettiklerini dile getiren Gürsu, “Amacimiz, üreticiye örnek olmak, yol göstermek ve üreticilerin çalismalarina destek olmak. Bu amaç dogrultusunda üreticimizin kendi imkanlariyla ürettikleri, satisinda zorluk yasadiklari, dogal ürünleri tarim marketimize getirerek dogal ürünler reyonundan satisina yardimci olabiliyoruz” dedi.



“Yerinde toprak analizi yapilacak”

Yakinda gerçeklestirecekleri projeler hakkinda bilgiler de veren Gürsu, toprak analiz cihazi alacaklarini ve üreticilerin toprak tahlilini bahçesinde yaparak, dogru gübreleme ve besleme programi ile hem üretimde verim ve kaliteyi artirmak, hem de bilinçsiz gübre kullanimi sonucu dogaya zarar verilmesini engellemeye çalisacaklarini belirtti.

Gürsu, “Bu cihazi toprak tahlil zamanina odamiza kazandirmayi planliyoruz ve çiftçilerimizden gelen olumlu dönüsleri degerlendirerek, dosya döneminde olusan yogunlugu rahatlatmak için Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile yapilan istisareler sonucunda, üreticilerin Ilçe Tarim Müdürlügüne yakin olan laboratuvarimizda islemlerini rahatça yapabilmeleri için laboratuvarimizin yanina sicil servis birimi için bina yapimini yakinda hayata geçirecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA