Baskan Çayli Açiklamasi 'Bayramlar Toplumumuzu Bir Arada Tutan En Önemli Yapi Taslarindandir'

Yenice Belediye Baskani Zeki Çayli Kurban Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.

Baskan Çayli  Açiklamasi 'Bayramlar Toplumumuzu Bir Arada Tutan En Önemli Yapi Taslarindandir'
Baskan Çayli yayinladigi mesajinda; “ Bir Kurban Bayrami’na daha ulasmanin sevinci ve heyecanini yasiyoruz. Bu mübarek Kurban Bayrami’nin, tüm vatandaslarimiza, Islâm dünyasina hayirli olmasini, bereket ve huzur getirmesini, insanligin barisina vesile olmasini temenni ediyorum.

Bayramlar, ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yani sira dayanisma, yardimlasma ve paylasma günleridir. Insanlar arasindaki sevgi, saygi ve kardesligin pekismesine, birlik ve beraberligin güçlenmesine vesile olan bayramlarin, sosyal ve kültürel hayatimizda vazgeçilmez bir yeri vardir. Dolayisiyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapi taslarindandir.

Umutlarin yeserdigi, iyiliklerin filizlendigi, dayanismanin ve yardimlasmanin arttigi bayram günlerini dayanisma ruhumuzu, kardeslik hukukumuzu pekistirecek bir firsat olarak görmeliyiz. Bayramlar, yasamimizi zenginlestirme ve renklendirmenin yani sira, insanlarin birbirine yakinlasmasi, kaynasmasi, kardeslik ve dostluk baglarinin canlanmasi, birligimizin daha da güçlenmesi için önemli birer vesiledir. Bu mübarek günlerde sehitlerimizi, gazilerimizi sükranla aniyoruz.

Bayrami idrak ederken devletimizin aldigi korona virüs tedbirlerini, sartlar ne olursa olsun ihmal etmeyelim. Bayram ziyaretlerini sartlar ne olursa olsun yapmayalim. Maske takalim, fiziksel mesafeye mutlaka uyalim, temizlik- hijyen konusunda titizligimizi sürdürelim. Kendimizi düsündügümüz kadar sevdiklerimizi de düsünelim.

Her zamandan daha çok birlige ve beraberlige, kenetlenmeye ihtiyacimizin oldugu bugünlerde, darginliklari, kirginliklari bir kenara birakalim. Darda kalana sahip çikalim. Mazlum ve magdurlarin haklarini savunalim. Muhtaç ve yoksulu koruyalim, öksüz ve yetimleri sevindirelim. Komsumuz açken, bizler tok yatmayalim.

Bu duygu ve düsüncelerle mübarek Kurban Bayramimizin ülkemize ve dünyaya huzur ve baris getirmesi temennisiyle, Yeniceli hemserilerimin Kurban Bayramini içtenlikle kutlar, saglik ve mutluluk dileklerimle, selam, sevgi ve saygilarimi sunarim." dedi.

Kaynak: İHA