Arap Ülkelerinin Çogunda Bayram Namazi Camilerde Kilinabilecek

Umman, Tunus, Fas ve Moritanya ise Kovid19 nedeniyle Kurban Bayrami namazinin camilerde kilinmamasi karari aldi.

Arap ülkelerinin çogunda Kurban Bayrami namazi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsaminda maske ve mesafe kurallarina uyularak camilerde kilinacak.

Suudi Arabistan, Misir, Kuveyt, Katar, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Filistin, Cezayir, Cibuti ve Libya bayram namazinin "maske ve mesafe kurallarina dikkat edilerek salgin önlemleri kapsaminda camilerde kilinabilecegini" duyurdu.

Bahreyn'de de bayram namazinin ülkedeki tek bir camide (Fatih Camisi'nde) 30 kisi ile sinirli sekilde kilinmasi kararlastirildi.

Umman, Tunus, Fas ve Moritanya ise Kovid-19 tedbirleri kapsaminda Kurban Bayrami namazinin camilerde kilinmamasi karari aldi.

Somali, Komorlar, Sudan, Suriye, Yemen ve Lübnan'dan ise konuya iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.

- 17 Arap ülkesi bayrami yarin kutlayacak

Arap dünyasindan 17 ülke Kurban Bayrami'ni 20 Temmuz Sali; 3 ülke ise 21 Temmuz Çarsamba günü kutlamaya hazirlaniyor.

Tunus, Misir, Ürdün, Filistin, Suudi Arabistan, Umman, Lübnan, Libya, Sudan, Cezayir, Katar, BAE, Kuveyt, Yemen, Bahreyn, Irak Sünni Vakfi ve Suriye'de Bessar Esad rejimine bagli ilgili kurumlardan yapilan açiklamalarda Kurban Bayrami'nin ilk günü 20 Temmuz olarak duyurulmustu.

Buna karsilik Fas, Moritanya ve Komorlar'da ilgili mercilerden yapilan açiklamalarda bayramin 21 Temmuz Çarsamba günü baslayacagi bildirilmisti.

Kaynak: AA