24 Saattir Kayip 2 Yasindaki Ecrin'in Annesinden Yürek Daglayan Feryat

Antalya’nin Serik ilçesinde ortadan kaybolan 2 yasindaki Ecrin’i arama çalismalarindan su ana kadar bir sonuç elde edilemedi. Küçük kizin gözü yasli annesi ve babaannesi kizlarinin bir an önce bulunmasini istedi. Anne Fatma Keskin, “Bir aydir hastanedeyim, geldim kizim yok. Kizim kaybolmus. Kizimi bulsunlar bana. Hiçbir yere gitmez. Kanallarda yok, kuyularda yok. Kaçirilmistir herhalde bilmiyorum” dedi.

24 Saattir Kayip 2 Yasindaki Ecrin'in Annesinden Yürek Daglayan Feryat
Serik ilçesine bagli Kadriye Mahallesi’nde dün saat 16.00 siralarinda meydana gelen olayda, çiftçilik ile geçimini saglayan baba Ferhat ve anne Zübeyde Keskin, dün hastaneye gittikleri sirada 4 çocuklarindan en küçügü olan 2 yasindaki kiz çocugu Ecrin’i babaannesine birakti. Minik kiz babaannesinin yanindan abisine gidecegini söyleyerek ayrildi. Bir süre sonra küçük kiza seslenen babaanne bir yanit alamadi. Bunun üzerine eve giderek abisine Ecrin’i soran babaanne minik kizin abisinin yanina gitmedigini ögrendi. Durum hastanede tedavi gören diger çocugunun yanina giden babaya haber verildi.



’Kurbaga Adamlar’ devreye girdi

Yakinlari ile beraber eve geri dönen baba Ferhat Keskin, küçük kizini her yerde aradi. Aramalardan bir sonuç elde edilememesi üzerine durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbarin ardindan bölgeye Antalya Emniyet Müdürlügü Deniz Sube Müdürlügü’ne bagli dalgiçlar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Dalgiçlarin arama çalismalari dün gece geç saatlere kadar devam etti. Arama çalismalarindan bir sonuç alinamamasi üzerine bugün bölgeye Emniyet Genel Müdürlügü Sualti Grup Amirligi’ne bagli ’Kurbaga Adamlar’ geldi.

5 metre derinlikteki kuyuda bulunamadi

Ekipler Ecrin’in düsme ihtimalinin bulundugu Besgöz Deresi’nin denizle bulusma noktasina yakin alanda arama çalismalarina bu sabah erken saatlerde yeniden basladi.

Suyun kesilerek su seviyesinin düsürüldügü derede çalismalara bir komiser yardimcisi olmak üzere 7 kurbaga adam katildi.

Yaklasik 2 saat süren arama çalismalarinda herhangi bir sonuç alinamadi. Bunun üzerine ekipler, Ecrin’in en son kayboldugu evin 250 metre uzaginda bulunan 5 metre derinlikteki kuyuda arama çalismasi yapti. Sualti kameralariyla kuyuya giren dalgiçlar, burada da Ecrin’e rastlayamadi.

Kiyafetleri ve yastigi arama köpeklerine koklatildi

Küçük kizin bulunabilmesi için AFAD, JAK, polis ekipleri hemen evin yaninda kriz masasi olusturdu. Minik kiza ait kiyafetleri ile yastigi, kokuya duyarli arama köpeklerine koklatildi. Minik Ecrin, evine yakin bölgede tekrar aranmaya baslandi. Jandarma ekiplerinin ‘Ocak’ isimli kadavra köpegiyle yaptiklari aramalarda da bir sonuç elde edilmedi. Öte yandan, polis ekiplerinin bölgeye yakin kameralarda da inceleme baslattigi ögrenildi. Anne Fatma Keskin ise diger çocugu ile birlikte gözyaslari içerisinde evinin balkonundan arama çalismalarini izledi. Acili kadini yakinlari teselli etti.

“Bir aydir hastanedeyim, geldim kizim yok”

Küçük kizin annesi Zübeyde Keskin ve babaanne Fatma Keskin ise gözyaslari içerisinde kizlarinin bir an önce bulunmasini istedi. Anne Zübeyde Keskin, “Bir aydir hastanedeyim, geldim kizim yok. Kizim kaybolmus. Kizimi bulsunlar bana. Hiçbir yere gitmez. Nenesinden eve evden nenesine gider. Kanallarda yok, kuyularda yok. Kaçirilmistir herhalde bilmiyorum. Evde degildim. Aksam 21.00’da eve geldim” sözlerine yer verdi.

“Çocugumuzu istiyoruz”

Babaanne Fatma Keskin ise, “Yanimdaydi. Kardesine gidecegini söyledi.

Ben de git dedim. Ben de biraz durdum. 15.00’dan sonra yanimdan ayrildi. Abisine Ecrin’i sordum. Yaninda olmadigini söyledi.

Dedesinin almis olabilecegini söyledi.

Dedesini aradim, yaninda olmadigini söyledi.

O anda kaynamis su basimiza döküldü. Çocugumuzu istiyoruz. Her yere baktik. Kanalin içerisine dedesi de girdi. Çocugumuzu getirin ne olur. Bayram öncesi getirin. Ben de kaçirilmis olabilecegini düsünüyorum. Kiz yanimdan gitti, bir anda kayboldu. Kizim yolu bile geçmezdi. Ben diyorum kizimi aldilar götürdüler. Benim yanimda bugüne kadar bir yere gitmemistir” dedi.



Suyla oynarken son görüntüleri ortaya çikti

Öte yandan, dünden bu yana bulunamayan küçük kizin, bir evin önünde arkadaslariyla birlikte oynadigi görüntüleri ortaya çikti. Görüntülerde minik kizin plastik bir kaba konulan su ile oynadigi görüldü.

Kaynak: İHA