Van'da STK'lar Mescid-I Aksa'nin Özgürlügü Için Bir Araya Geldi

Van’da sivil toplum kuruluslari Mescid-i Aksa’nin özgürlügü için bir araya geldi.

Van'da STK'lar Mescid-I Aksa'nin Özgürlügü Için Bir Araya Geldi
Hz. Ömer Cami avlusunda düzenlenen basin açiklamasinda, basin metnini okuyan Van Genç Memur-Sen Il Baskan Yardimcisi Kurban Keskin, uzun bir süredir terör rejiminin büyük ve sinsi bir planin parçasi olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldirilar düzenledigini ifade ederek, asama asama Filistinlilerin, Mescid-i Aksa’nin etrafindan zorla bosaltildigini söyledi.

Asiri sagci siyonist gruplarin eliyle Aksa’ya saldirilar düzenlendigini dile getiren Keskin, buna karsi direnen Filistin’in yigit evlatlarina siddet uygulandigini belirtti.

Ramazan Bayramina saldirilarla ve katliamlarla giren ve 100’den fazla kadin ve çocugun içinde oldugu 243 Filistinlinin sehit oldugu Harem-i Serif’in, yeni bir saldiri dalgasiyla karsi karsiya kaldigina dikkat çeken Keskin, “Sözde Süleyman Mabedi’nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri "Tisa Be Av" günü dolayisiyla Mescid-i Aksa’ya baskin çagrilari yapan fanatik siyonistler, dün gruplar halinde Mescid-i Aksa’nin güneybatisindaki El-Megaribe Kapisi’ndan Harem-i Serif’e saldirdilar. Rejim polisinin destegini arkasina alarak Mescid-i Aksa’nin avlusuna giren gruplar avluda ayinler gerçeklestirdiler, saldirgan eylemlerde bulundular. Tapinak Gruplari adiyla organize olan bu siyonist olusumlar dogrudan iktidarin planlarinin bir parçasi olarak sistematik saldirilar düzenlemektedirler. Ramazan’daki sanli direnis karsisinda hezimet ve zilleti yasayan terör rejimi, o zilletten ders çikarmamis olacak ki, yeni saldirilari çeteler eliyle organize etmektedir. Siyonist terör rejimi, sistemli bir sekilde hem Müslüman kani dökmeye hem de adim adim Mescid-i Aksa’yi ve Filistin topraklarini isgal etmeye devam etmektedir” dedi.

Terör rejiminin amacinin Mescid-i Aksa’yi yikip, yerine Süleyman Mabedi’ni insa etmek oldugunu vurgulayan Keskin, “Kudüs’e nefes aldirmak istemeyen terör devletinin araliksiz saldirilari karsisinda bütün dünya alçakça bir sessizlik içinde. BM susuyor! Sözde medeni dünya susuyor. Uluslararasi toplum susuyor. Sözüm ona prestijli uluslararasi insan haklari örgütleri susuyor. Batinin demokrasi ve özgürlük havarileri susuyor. Hepsini anladik da ümmet de susuyor. Namusumuzu kirletip, kutsalimizi çigniyorlar. Biz sustukça saldirinin siddetini artiyorlar. Ümmetten adam gibi tepkiler yükselmedikçe fasistliklerinin dozunu yükseltiyorlar. Mescid-i Aksa’ya saldiri, ümmetin degerlerine açik bir meydan okumadir. Bu cesareti sessizligimizden, tepkisizligimizden aliyorlar. Bin parçaya bölünmüs, kendi içinde birbirine düsman kilinmis bir vaziyette gaflet içinde oyalandigimizi gördükçe daha da pervasizlasiyorlar. Kudüs ümmetin çocuklarinin destegini bekliyor. Israil, çok yakinda nasil bir inkilâba ugrayip devrilecegini görecektir. Bir gün gelecek ayaga kalkacagiz, direnecegiz. Direnis atesinin bereketiyle gelecek Aksa’nin da, ümmetin de kurtulusu. Iste o gün bu gündür. Bugün direnis günüdür. Kesintisiz zulme karsi, kesintisiz direnis seferberligi zamanidir. Bu bir seferberlik çagrisidir. Istanbul, Ankara, Konya, Diyarbakir, Erzurum, Trabzon, Antalya, Rize, Edirne, Van ve bütün 81 sehir artik birer Kudüs meydani olmalidir” ifadelerini kullandi.

Basin açiklamasinin ardindan ‘Kahrolsun Israil’ sloganlari atan kalabalik olaysiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA