KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Türkiye'ye Daha Da Siki Sarilacagiz'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, 20 Temmuz Baris Harekati’nin 47. yildönümü öncesi Güney Kibris Rum Yönetimi (GKRY) ile Yunanistan’in provokasyon içinde oldugunu belirterek, “Türkiye’ye daha da siki sarilacagiz” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, 20 Temmuz Baris Harekati’nin 47. Yildönümü öncesi Güney Kibris Rum Yönetimi ile Yunanistan’in provokasyon içinde oldugunu belirterek sert tepki gösterdi. Cumhurbaskani Tatar yaptigi yazili açiklamada, “20 Temmuz Baris Harekati’nin 47. yildönümünde anavatanimiz Türkiye’ye daha da siki sarilacagiz, bundan aldigimiz güçle belirledigimiz yolda daha kararli olarak yürümeye devam edecegiz” dedi.



“Rum-Yunan ikilisi ile bazi küçük çevrelerin çirkin saldirilari ile provokasyonlarini dikkatle izlemekteyiz”

Tatar, “Kibris Türk halkina kurtulusu, özgürlügü ve egemenligi saglayan 20 Temmuz Baris Harekati’nin 47. yildönümünü kutlamaya hazirlanirken, Rum-Yunan ikilisi ile bazi küçük çevrelerin çirkin saldirilari ile provokasyonlarini dikkatle izlemekteyiz. Rum liderligi anavatan Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’in yapacagi ziyareti ‘yasa disi’ nitelemek küstahligini gösterirken, uzantilari da bu küstahliga destek vermektedir” ifadelerini kullandi.

“Yunanistan Basbakani ile yabanci ülke liderlerinin huzurlarina giderek, saygi durusunda bulunanlarin Cumhurbaskani Erdogan’in katilacagi ve konusacagi Meclis oturumunu boykot edecek olmalari da oldukça düsündürücü ve esef vericidir” diyen Tatar, “Rum liderligi de bunlari ayakta alkislamakta, övgüler düzmekte, ‘birlikte mücadele’ çagrilari yapmaktadir. Tüm bunlarin ayni merkezler tarafindan yönetildiginin de farkinda ve bilincindeyiz” ifadelerini kullandi.

“Halkimiz bu çirkin oyunlara ve provokasyonlara gelmeyecektir”

Tatar, “Ana hedefleri ise Anavatan Türkiye ile aramizda var olan sarsilmaz baglari koparmak, halkimizi yalnizlastirmak ve istedikleri çözüm seklini kabul ettirmektir. Halkimiz bunlari yapanlari çok iyi tanimakta olup bu çirkin oyunlara ve provokasyonlara gelmeyecektir. 20 Temmuz Baris Harekati’nin 47. yildönümünde anavatanimiz Türkiye’ye daha da siki sarilacagiz, bundan aldigimiz güçle belirledigimiz yolda daha kararli olarak yürümeye devam edecegiz” dedi.



“Bosuna ugras”

Türkiye ve Türk askerinden asla vazgeçmeyeceklerini tüm dünyaya ilan eden Tatar, “Devam etmekte olan Kapali Maras açilimimiz ile Cenevre’de ilk kez müzakere masasina koydugumuz egemen esit 2 devlete dayali çözüm önerimizden rahatsiz olanlarin bunlari engellemek için harekete geçtiklerini, her yolu ve yöntemi kullandiklarini görmekteyiz. Ama bosuna ugras. Ne kapali Maras açilimindan ne de egemen esit 2 devletin varligina dayali çözüm önerimizden vazgeçmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Anastasiadis gerçekleri gizleyemez”

Tatar, “Kibris’ta yasanan gerçekleri gizleyip dünyayi aldatma gayretkesligini sürdüren Rum Yönetimi Baskani Nikos Anastasiadis yaptigi açiklamada ‘Türkiye’nin Kibris’i Türk mandasina dönüstürmek istedigini’ ileri sürmektedir” dedi.

“Anastasiadis, tarihe bakmali ve öyle konusmalidir” ifadelerini kullanan Tatar, “Akritas Plani dogrultusunda baslayan Kanli Noel saldirilari Kibris’i Yunan mandasi yapmak içindi. Yunan Cuntasi tarafindan düzenlenen 15 Temmuz 1974 darbesinin hedefi de Kibris’i Yunan mandasi yapmakti. Türkiye ise gerçeklestirdigi Baris Harekati ile Kibris’in Yunan mandasi olmasini engellemis, adaya barisi ve huzuru getirmistir” ifadelerini kullandi.

"Cumhurbaskani Erdogan’i sevgiyle bekliyoruz"

Erdogan’in yarin aralarinda olacagini aktaran Tatar, “Kibris Türk halki tarafindan büyük bir sevgi ve coskuyla karsilanacak, her türlü çirkin saldiri ile provokasyon bir avuç azinlik ise utanç içinde kalacaktir’’ dedi.

Kaynak: İHA