Kayseri'de Mescid-I Aksa'ya Yapilan Baskina Tepki

Kayseri'de, Israil polisi korumasindaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesi ile Harem-i Serif ve isgal altindaki Dogu Kudüs’te yasanan gerginlik kinandi.

Hunat Cami'sinde yatsi namazi sonrasi bir araya gelen grup adina basin açiklamasini okuyan Kayseri Genç Memur-Sen Il Baskani Hüseyin Altunbas, Israil'in asama asama Filistinlileri Mescid-i Aksa'nin etrafindan zorla bosalttigini, asiri sagci siyonist gruplarin eliyle Aksa'ya saldirilar düzenlendigini söyledi.

Bu süreçte Filistin halkinin evlatlarina siddet uygulandigini belirten Altunbas, "Ramazan Bayrami'na saldirilar ve katliamlarla giren, 100'den fazla kadin ve çocugun da içinde oldugu 243 Filistinli kardesimizin sehit oldugu Harem-i Serif yeni bir saldiri dalgasiyla karsi kasiya. Sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri gün dolayisiyla Mescid-i Aksa'ya baskin çagrilari yapan fanatik siyonistler, dün gruplar halinde Mescid-i Aksa'nin güney batisindaki El-Megaribe Kapisi'ndan Harem-i Serif'e saldirdilar." dedi.

Israil polisinin destegi ile Mescid-i Aksa'nin avlusuna giren gruplarin avluda ayinler yapip, saldirgan eylemlerde bulunduklarini ifade eden Altunbas, sunlari kaydetti:

"Tapinak Gruplari adiyla organize olan bu siyonist olusumlar dogrudan iktidarin planlarinin bir parçasi olarak sistematik saldirilar düzenlemektedirler. Mescid-i Aksa'ya saldiri ümmetin degerlerine açik bir meydan okumadir. Bu cesareti sessizligimizden aliyorlar. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yi bekleyen tehlike insanligi bekleyen tehlikedir. Bütün dünyayi, Islam dünyasini bu tehlikeli gidisata 'dur' demeye çagiriyoruz. Bizler Mescid-i Aksa için Kudüs için Gazze için Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara'da sehitler verdik. Kudüs'ün akibeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezidir. Bizler yeniden bedel ödemeye haziriz ve hep hazir olamaya devam edecegiz."

Kaynak: AA