Almanya Cumhurbaskani Steinmeier Ve Basbakan Adayi Laschet'in Afet Bölgesine Ziyareti Sosyal Medyada Tartisiliyor

BERLIN – Almanya Cumhurbaskani Frank-Walter Steinmeier ile 26 Eylül’de yapilacak genel seçimlerde Sansölye Angela Merkel’in yerine aday olan Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Basbakani Armin Laschet’in selin neden oldugu afet bölgesine birlikte yaptiklari ziyaret sirasinda güldükleri anlarin kameralara yansimasi sosyal medyada tartismaya sebep oldu.

Cumhurbaskani Steinmeier, sel felaketinin etkili oldugu Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Erftstadt’i ziyaret etti.

Steinmeier, kendisine eslik eden Armin Laschet ile selden etkilenenlerle, arama ve kurtarma ekipleriyle konustu, kriz masasindan bilgi aldi.

Daha sonra Steinmeier ziyarete iliskin medyaya bilgi verdi.

Bu sirada Laschet'in arka tarafta beraberindeki heyet ile gülmesi sosyal medyada elestirilere yol açti.

Bazi sosyal medya hesaplarindan ise bu elestirilere, Laschet’in basina mülakat verdigi sirada Cumhurbaskani olmadan önce Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Disisleri Bakanligi görevinde bulunan Steinmeier’in de arka tarafta bir heyet üyesi ile gülmesine dikkati çekilerek karsilik verildi.

-Laschet özür diledi

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Genel Baskani da olan Laschet elestiriler üzerine Twitter’dan yaptigi paylasimda, Cumhurbaskani Steinmeier’e ziyaretinden dolayi tesekkür etti.

Laschet ayrica, bir sohbet durumu sirasinda ortaya çikan izlenimden pisman oldugunu belirterek, "Uygunsuzdu ve üzgünüm." ifadelerini kullandi.

Basbakan adayi Laschet genel seçimlere 10 hafta kala anketlerde rakiplerinin önünde yer aliyor ve Basbakan Angela Merkel’in koltugu için en sansli aday olarak gösteriliyor.

Almanya’nin batisindaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde, asiri yagislarin neden oldugu sel ve su baskinlarinda en az 141 kisinin öldügü açiklanmisti.

Kaynak: AA