Myanmar'da Devlete Ait Elektrik Sirketinin Bir Ofisinde Bomba Patladi Açiklamasi 7 Yarali

Myanmar'da devlete ait elektrik saglayicisi sirketin bir ofisinde patlayan el yapimi bomba nedeniyle en az 7 kisi yaralandi.

Ülke basininda yer alan haberlere göre, devlete ait Electric Power Corp.'un (EPC) ülkenin ikinci büyük sehri Mandalay'daki bir ofisinde, halkin elektrik faturalarini ödemek için sirada oldugu sirada patlama meydana geldi.

El yapimi bombanin patlamasi sonucu EPC'nin 4 çalisani ile olay yerindeki 3 kisi yaralandi.

Basta ülkenin en büyük sehri Yangon'da olmak üzere, EPC'nin diger bazi ofisleri ve çalisanlari, iktidardaki askeri hükümetin, elektrik faturalarini ödemeyen vatandaslari elektrik kesintisiyle tehdit etmesinin ardindan hedef alinmisti.

Faturalari ödemeyi reddetmek, ülkede yasanan askeri darbeye karsi sivil itaatsizlik hareketine katilmanin bir yolu olarak görülüyor.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapildigi iddialarinin ortaya atilmasi ve ülkede siyasi gerilim yasanmasinin ardindan 1 Subat'ta yönetime el koymustu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Disisleri Bakani Aung San Suu Çii basta olmak üzere pek çok yetkili ile iktidar partisi yöneticisini gözaltina almis ve bir yilligina olaganüstü hal ilan etmisti.

Myanmar ordusunun darbe karsiti protestocu ve isyanci gruplara silahli müdahalesi sonucu bugüne kadar 902 kisi hayatini kaybetti, binlerce gösterici gözaltina alindi.

Ülkede genis katilimli gösteriler sürerken, üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargilanmalarina devam ediliyor.

Kaynak: AA