Irak Basbakani El-Kazimi Açiklamasi 'Siyaset Ve Güvenlik Uzmani El-Hasimi'nin Katili Yakalandi'

Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, geçtigimiz yil baskent Bagdat’ta düzenlenen bir saldirida hayatini kaybeden Irakli Siyaset ve Güvenlik Uzmani Hisam el-Hasimi’nin katilinin yakalandigini duyurdu.

Irak Basbakani El-Kazimi Açiklamasi 'Siyaset Ve Güvenlik Uzmani El-Hasimi'nin Katili Yakalandi'
Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, geçtigimiz yil Temmuz ayinda baskent Bagdat’ta evinin kapisinin önünde kimligi belirsiz silahli kisilerce öldürülen Irakli Siyaset ve Güvenlik Uzmani Hisam el-Hasimi’nin katilinin yakalandigini açikladi.

Basbakan el-Kazimi sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, “Hisam el-Hasimi’nin katilini yakalayacagimiza dair söz vermistik, iste bu sözümüzü yerine getirdik. Bundan önce de Ahmet Abdulsamet’in katillerini yakalamistik. Güvenlik güçlerimiz yüzlerce masum insani öldüren katilleri adalete teslim etmisti” ifadelerini kullandi.

Katil, Içisleri Bakanligi’nda subay

Irak medyasina yansiyan haberlerde, el-Hasimi’nin katili Irak Içisleri Bakanligi’nda çalisan bir oldugu belirtildi. Irak Içisleri Bakanligi’nda subay olan Ahmet Hamdavi Uveyd Maric el-Kinani’nin itiraflari bir televizyon kanalinda yayinlandi. Irak polis teskilatina 2007 yilinda katilan el-Kinani, yasa disi gruplara üye oldugunu ve cinayet gecesi birlikte oldugu gruba silahlari, ismini açiklamadigi bir kisi tarafindan dagitildigini söyledi.

El-Hasimi’yi devletin silahi ile öldürdügünü söyleyen el-Kinani, itirafinda suikastin kimin tarafindan düzenlendigine dair bilgi vermedi.

Bagdat’ta güvenlik önlemleri

Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi’nin Siyaset ve Güvenlik Uzmani el-Hasimi’nin katilinin yakalandigi açiklamasinin ardindan Bagdat’ta güvenlik önlemleri alindi. Baskentin merkezindeki Cadriye ve korunakli Yesil Bölge’nin çevresinde tank ve zirhli araçlar görüldü.

Öte yandan Irakli Siyaset ve Güvenlik Uzmani el-Hasimi’nin öldürülmesi büyük bir yanki uyandirmis, el-Hasimi’ye yakin kaynaklar olayin arkasinda Iran’a yakinligi ile bilinen silahli gruplarin oldugu iddiasinda bulunmustu.
Kaynak: İHA