Dikili'de Yol Isyani Açiklamasi Trafige Kapatip Önlem Alinmasi Çagrisi Yaptilar

Izmir’in Dikili ilçesinde, son günlerde yasanan trafik kazalari nedeniyle isyan eden vatandaslar, Ferhat Uysal Caddesi ile Bergama Asfalti Kavsagi’ni trafige kapatarak yolda önlem alinmasini istedi.

Dikili'de Yol Isyani Açiklamasi Trafige Kapatip Önlem Alinmasi Çagrisi Yaptilar
Dikili’ye bagli Çandarli Mahallesi’nde yasayan vatandaslar, son günlerde Ferhat Uysal Caddesi ile Bergama Asfalti Kavsagi’nda yasanan kazalar nedeniyle yolda önlem alinmamasina tepki gösterdi. Iki gün önce yasanan bir kazada agir yaralanarak Bergama Devlet Hastanesine kaldirilan Mustafa Zeki Yilmaz (24) adli gencin yogun bakimda oldugu hatirlatilirken, ayni yolda daha öncede çok sayida kaza oldugu ifade edildi.

Yolu trafige kapattilar

Araçlarin çok hizli geçtigini, yolun adeta "ölüm yolu" oldugunu ifade eden vatandaslar kavsagi trafige kapatti. Yapilan eylemde konusan Gonca Yilmaz, "Iki gün önce bu yolda 20 yasinda bir gencimiz gözlerimizin önünde trafik kazasi geçirdi. Suanda yogun bakimda ve beyin kanamasi geçiriyor. Bu ilk degil birçok gencimiz öldü. Ölümden dönenler oldu. Hayvanlarimiz ölüyor. Ölüyoruz. Buraya bir çözüm bulun. Umurunda degil kimsenin. Araçlar inanilmaz hizla geçiyor. Camlarimiz titriyor, deprem oluyor saniyoruz. Ben karayollari müdürü degilim, belediye baskani degilim, vali degilim, kaymakam degilim. Çözümü onlar bulacak" dedi.

Lütfü Eke isimli bir vatandas da, "Büyük bir duygu yogunlugu içindeyim. Çok sevdigim arkadasimin oglu yogun bakimda yatiyor. Burada insanlik ve adalet için bir araya geldik. Buraya önlem almak, yaya geçidi, köprü yapmak çok mu zor? Burada insanlarin ölümünü durdurmak çok mu zor? Buraya insanlar öldükten sonra bu insanlarin isimlerini parklara vermek için mi vatandasiz" dedi.

Nihal Çetin ise söyle konustu:

"Çandarli sakiniyim. Bundan iki yil önce 17 yasindaki genç bir oglumuz, bahçe duvarinda arkadasiyla sohbet ederken hizla gelen bir araba çocuklarin ikisine birden çarpti. Aile birden disari firladi; ancak ‘anne canim çok yaniyor’ diye diye çocugumuz ailesinin önünde vefat etti. Ailenin tek çocuguydu. Suanda ikisi de perisan haldeler. Ayni yil yine yan komsumuz 80 yasindaki bir amca motosikletiyle giderken hizla gelen bir aracin altinda kaldi. Bu yil yine bir gencimiz yogun bakimda. Denize gitmeye korkar olduk. Arkadan yol açildi. En azindan 4 ay, su yaz sezonu bitinceye kadar bu yolu Dikili ayrimina kadar trafige kapatsinlar. Kazalar önlensin, sonra kis sezonunda tekrar açilsin."

Öte yandan, eylem sirasinda bazi araç sahipleri ile vatandaslar arasinda tartisma çikti. Jandarmanin ise eylem yapan vatandaslar hakkinda islem baslattigi ögrenildi.
Kaynak: İHA