CHP, 40 Kisilik Heyet Ile Trabzon'da Ziyaretlerde Bulundu

CHP Genel Baskan Yardimcisi Torun: 'Bu ülkenin kaynaklari hepimize fazlasiyla yeter. Sorunlarimizin çözümü ve milletimizin iradesine bagli. Eger o irade iyi yapmayani göndermiyorsa, iyi yapani getiremiyorsa orada bir eksiklik vardir' 'Insallah iktidara geldigimizde bir muhtarlik yasasini çikaracagiz. 80 küsur maddede ayri ayri yerlerde degil bir muhtarlik kanunu olarak yasada toplayacagiz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Bu ülkenin kaynaklari hepimize fazlasiyla yeter. Sorunlarimizin çözümü ve milletimizin iradesine bagli. Eger o irade iyi yapmayani göndermiyorsa, iyi yapani getiremiyorsa orada bir eksiklik vardir." dedi.

Milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden olusan 40 kisilik heyetle baslattiklari Karadeniz turunun üçüncü gününde Trabzon'a gelen Torun, Trabzon Muhtarlar Dernegini ziyaret etti.

Burada Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk'le muhtarlarin sorunlarini görüsen Torun, yaptigi açiklamada, her zaman muhtarlarin yaninda olduklarini belirtti.

Muhtarlarin sorunlariyla ilgilendiklerinin altini çizen Torun, "Bu ülkenin kaynaklari hepimize fazlasiyla yeter. Sorunlarimizin çözümü ve milletimizin iradesine bagli. Eger o irade iyi yapmayani göndermiyorsa, iyi yapani getiremiyorsa orada bir eksiklik vardir. Demokrasi bir mücadeledir. Bir takim tutar gibi bir anlayis yoktur." diye konustu.

"Hepimizin amaci bu ülkede karsilikli anlayisla sorunlari çözülmüs bir sekilde yasamak" diyen Torun, sunlari kaydetti:

"Muhtarlarimizin da bu anlamda sorunlari var. Her gittigimiz yerde mutlaka muhtarlarimizla bir araya geliyoruz. Muhtarlarimiz maalesef hala sorunlar yumagi seklinde. Bütün seçilmislerin birlesik oy pusulasi var, muhtarlarin yok. Sonuçta muhtarlarin bir kurumsal yapisi varsa onun da seçilirken ayni kurumsal yapi içerisinde olmasi lazim. Her muhtarin bir yaninda çalisani, yardimcisi olmali. Siz de vatandasa hizmet makamisiniz. Belki çözümü noktasinda elinizde çok fazla imkaniniz yok ama çözüme yetkiniz var. Bunun da kurumsal olarak daha iyi noktaya tasinmasi lazim. Biz bunun savunucusuyuz. Bu hakkinizi alana kadar her yerde dile getirecegiz."

- "Insallah iktidara geldigimizde bir muhtarlik yasasini çikaracagiz."

Iktidar olduklarinda ilk islerinden birinin muhtarlik kurumunu mutlaka saygin, etkili ve toplum nezdinde çözüm noktasi haline getirmek oldugunu savunan Torun, "Toplumun en acil, en önemli sorunlarini kucaklayip çözüm noktasini bulabilirsen senin de o toplum nezdinde kurumsal bir yapin olur. Sorunlarinizin üzerinde duruyoruz. Insallah iktidara geldigimizde bir muhtarlik yasasini çikaracagiz. 80 küsur maddede ayri ayri yerlerde degil bir muhtarlik kanunu olarak yasada toplayacagiz. Hepimizin derdi bu ülkede refah içinde, huzur içinde yasamak. Bu anlamda içinde bulundugumuz durumu iyi anlamamiz lazim." ifadelerini kullandi.

Sorunlarin çözümü için 5 yila ihtiyaçlari oldugunu vurgulayan Torun, "Biz diyoruz ki bu sorunlari çözeriz. Çözülmeyecek sorun yok, 5 yila ihtiyacimizi var. Bu yetkiyi bize 5 yil için verirseniz çözemezsek zaten tutar atarsiniz. Biz 5 yil içerisinde çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadigini düsünüyoruz. Bu ülkenin kaynaklari ülkenin sorunlarini çözer. Çözecegiz de. Akil, bilgi, teknoloji var ama biz her sey var ama helva yapamiyoruz. Yoksul sayimiz artiyor, hala yoksullara yaptigimiz yardimla övünüyoruz. Yoksullugu bitirerek övünmemiz lazim." diye konustu.

Torun ve beraberindekiler daha sonra Kunduracilar Sokagi ve Uzunsokak'ta esnafi ziyaret etti.
Kaynak: AA