Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro Açiklamasi 'En Kisa Zamanda Yeniden Isbasinda Olmayi Umuyorum'

Saglik sorunlari nedeniyle kaldirildigi hastanede tedavisi süren Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro, “En kisa zamanda yeniden isbasinda olmayi umuyorum” dedi.

Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro Açiklamasi 'En Kisa Zamanda Yeniden Isbasinda Olmayi Umuyorum'
Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro, kronik hiçkirik rahatsizligi nedeniyle 14 Temmuz’da baskent Brasilia’daki askeri hastaneye kaldirilmisti. Hastanede tedavisi devam eden Bolsonaro, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “En kisa zamanda yeniden isbasinda olmayi umuyorum. Çok sey yaptik ama Brezilya’miz için daha yapacagimiz daha çok is var" ifadelerini kullandi. Bolsonaro, hesabinda serum takili bir fotografini da paylasti.

Doktorlar, Bolsonaro’nun durumunun iyiye gittigini söylese de hastaneden taburcu edilmesi için bir tarih vermedi. Bolsonaro’nun mide sondasinin çikarildigini belirten doktorlar, Brezilya Devlet Baskani’nin bugün itibariyle tekrar yemek yemeye basladigini açikladi.

Bolsonaro, 2018’deki seçim kampanyasinda biçaklanmis, bagirsaklarindan yaralanan popülist siyasetçi tedavi için defalarca ameliyat geçirmisti. Bolsonaro, 9 Temmuz’da Planalto Sarayi’nda yaptigi bir konusmada, “Yedi gündür hiçkirmaktan konusamiyorum. Bugün iki, yarin bir konusmam var. Bu yüzden fazla konusmayacagim. Burada konusmaktan tasarruf ediyorum” seklinde konusarak rahatsizligindan sikayet etmisti. Bolsonaro, son olarak geçtigimiz çarsamba günü karin agrisi sikayetiyle hastaneye kaldirilmisti.

(Serkan Bayar/IHA)
Kaynak: İHA