Bakan Varank, Sinop'ta AK Parti Teskilatiyla Bulustu

SINOP – Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Sinop'ta AK Parti teskilati ile bir araya geldi.

Varank, Samsun'daki çesitli temaslarinin ardindan geldigi ilde, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Diranas Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda AK Parti Il Teskilatiyla bulustu.

Bakan Varank’i Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis ve AK Parti Sinop Il Baskani Ugur Giresun karsiladi.

Varank, burada yaptigi konusmada, dün 15 Temmuz darbe girisiminin yil dönümü oldugunu animsatarak "Yabanci güçlerin masasi olan bir terörist güruhun bu milletin parasiyla alinmis silahlari nasil kendi ülkesinin vatandaslarina dogrulttugunu bundan 5 yil önce gördük. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, milletimizin feraseti ve güçlü durusuyla bu terörist alçak grubun eylemini geri çevirmeyi basardik." diye konustu.

Varank, ülkede ne zaman bir siçrama olsa birtakim ellerin devreye girdigine dikkati çekerek 15 Temmuz’da "Artik Türkiye Cumhuriyeti tam bagimsiz bir ülkedir, bundan sonra darbeye geçit yoktur" denildigini vurguladi.

O günden bu yana ülkede tam bagimsiz politikalari uygulamak üzere gayret gösterdiklerini ifade eden Varank, "Bu dünyada ayakta kalmak ve çocuklariniza yasanabilir bir ülke birakmak istiyorsaniz yapabileceginiz tek sey kendi politikalarinizi, tam bagimsiz siyaset anlayisinizi gelistirmek ve her alanda bagimsiz olmaktan geçiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Varank, 19 senedir bunu gerçeklestirmek için çalistiklarini belirterek özgüveni yüksek nesiller olusturmanin AK Parti siyasetinin en önemli basarilarindan olduguna isaret etti.

- "Sanayi altyapisinin ihtiyaçlarini degerlendirecegiz"

Sinop'a kazandirdiklari projelerin açilisini yapmak ve gelecek dönemde kazandiracaklari vatandaslarin refahini artiracak projelerin temelini atmak üzere sehre geldiklerini anlatan Varank, sanayiciler ve isçilerle de bir araya gelip sanayi altyapisinin ihtiyaçlarini degerlendireceklerini dile getirdi.

Varank, 19 senede ülkede yaptiklari altyapi yatirimlari, sifirdan insa ettikleri Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi ve gençlere güvendiklerini belirterek söyle devam etti:

"Bugün bizim gelistirdigimiz insansiz hava araçlari (IHA) sayesinde dünyada savas doktrinleri degisiyor. Biz sahada bizzat çatismalarda kullandigimiz IHA’larla dünyanin gündemindeyiz. Firmalarimizin kapisini her gün baska bir ülke çaliyor. Bizim gençlerimiz her seyi basarma kabiliyetine sahip yeter ki desteklensin. Biz de AK Parti hükümetleriyle Cumhur Ittifaki ile beraber gençlerimizin önünü açiyoruz, onlara yatirim yapiyoruz. Emin olun bundan 10-20 sene sonra Türkiye yüksek teknoloji yarisinda en önde gelen ülkelerden olacak, buna yürekten inaniyorum."

TCG Anadolu havuzlu çikarma gemisini insa ettiklerine deginen Varank, bu gemiye IHA’larin indirilip kaldirilmasiyla ilgili çalistiklarini, bu projeyi bitirdiklerinde Türkiye’nin dünyada bunu basarabilen tek ülke olacagini vurguladi.

Varank, dogru zamanda dogru teknolojiye yatirim yapmanin önemine isaret ederek Türkiye’nin Otomobili projesinin de bunlardan biri oldugunu dile getirdi.

- "Her dakika alanda olmalisiniz"

Cumhurbaskani Erdogan liderliginde çalisirken en önemli yoldaslarinin teskilat mensuplari oldugunu ifade eden Varank, teskilat mensuplarina her dakika alanda olmalari çagrisinda bulundu.

???????Bakan Varank daha sonra Sinop Sanayi ve Ticaret Odasi Genç Girisimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA