Bakan Varank Açiklamasi 'Insansiz Hava Araçlarini Gemiye Indirip Kaldirabilen Tek Ülke Olacagiz'

Bir dizi ziyaret ve açilis için Sinop’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "TCG Anadolu’yu adeta bir insansiz hava araçlari gemisi nasil yapabiliriz bunun projesini çalisiyoruz. Insallah projemiz bittiginde dünyada sabit kanatli insansiz hava araçlarini gemiye indirip kaldirabilen tek ülke olacagiz" dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Insansiz Hava Araçlarini Gemiye Indirip Kaldirabilen Tek Ülke Olacagiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Samsun ziyaretlerini noktalayarak Sinop’a geldi. Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Bakan Varank’i karsiladi. Varank ildeki programina AK Parti Sinop Il Baskanligi’nin düzenledigi teskilat bulusmasi ile basladi.

Sinop Uygulama Oteli’nde düzenlenen bulusmada Varank, parti mensuplarina hitap etti.

Insansiz hava araçlarinda Türkiye’nin lider konuma geldigini belirten Bakan Varank, "Önümüzde uygulamaya baslayacagimiz bir projemiz var. Biliyorsunuz TCG Anadolu isminde bir havuzlu çikarma gemisi insa ediyoruz. O aslinda uçak gemisinden biraz daha kisa bir gemi. Iste biz su anda bu uçak gemisini insansiz hava araçlarimizi nasil indirip kaldirabiliriz adeta bir insansiz hava araçlari gemisi nasil yapabiliriz bunun projesini çalisiyoruz. Su anda dünyaya baktigimizda bunu çalisan baska hiçbir ülke yok. Biz bunu çalisiyoruz. Çünkü ufkumuz bunlari çalismanin gerekliligini bize gösteriyor. Biz bu alanlara yöneliyoruz. Insallah o projemizi bitirdigimizde de dünyada sabit kanatli insansiz hava araçlarini gemiye indirip kaldirabilen tek ülke olacagiz. Iste biz bunlarin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Yerli elektrikli otomobil projesinden de söz eden Varank, "Bu alanlara yatirim yapmanin gayreti içerisindeyiz ve her zaman sunun altini çiziyoruz. Eger dogru zamanda dogru teknolojiye yatirim yaparsaniz kazanmamaniz için önünüzde hiçbir engel yok. Iste Türkiye’nin elektrikli otomobili. Biz TOGG projesine basladigimizda, dogustan elektrikli bir otomobil imal edecegiz dedigimizde bizimle dalga geçenler oldu. ‘Daha elektrikli otomobillerin zamani degil’ dediler. Ama bugün geldigimiz noktada 100 yildir araba üreten firmalar, Avrupa’nin en büyük markalari ‘eyvah biz geç kaldik elektrikli araçlar konusunda acele etmemiz gerekiyor’ diyorlar. Iste ufku genis olmak bu demek. Iste gelecege yatirim yapmak bu demek ve biz Cumhurbaskanimizin liderliginde artik Türkiye’yi baska bir lige tasidik. Türkiye evet günümüzde ekonomik anlamda bir mücadelenin içerisinde ama Türkiye gelecegi hedefleyen bir ülke ve o gelecek hedefimizi de insallah yakalamayi basaracagiz” seklinde konustu.

Konusmalar sonrasi AK Parti Sinop Il Baskani Ugur Giresun ve Boyabat Belediye Baskani Serif Çakici, Bakan Varank’a hediye takdiminde bulundu. AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis ve Il Genel Meclisi Baskani Yakup Üçüncüoglu da programda yer aldi.

Bakan Varank Sinop’taki ziyaretlerine yarin da devam edecek.

(Ünsal Karka/IHA)
Kaynak: İHA