Israil'in Son Gazze Saldirilarinda 'Demir Kubbe' Yanlislikla Kendi Savas Uçagina Zarar Verdi

KUDÜS – Israil’in "Demir Kubbe" adli hava savunma sisteminin abluka altindaki Gazze Seridi’ne düzenlenen son saldirilar sirasinda bir Israil savas uçagina yanlislikla zarar verdigi bildirildi.



Israil'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, 10-21 Mayis tarihleri arasindaki saldirilar sirasinda Gazze Seridi'nden ateslenen füzelerden birini hedef almak amaciyla firlatilan önleyici füze, yönünü menziline giren bir Israil F-15 uçagina dogru degistirdi.

Önleyici füzenin uçagin gövdesine ulasmasina saniyeler kala Demir Kubbe tarafindan imha edildigi ancak sarapnel parçalarinin uçaga isabet ettigi kaydedildi.

Haberde, uçagin mürettebatinin hiçbir zarara ugramadan inis yaptigi ifade edildi.

Israil ordusunun, söz konusu olaya iliskin sorusturma baslattigi aktarildi.

Bu, Demir Kubbe'nin Gazze'deki son savas sirasinda Israil hedeflerini vurdugu ilk olay degil.

Israil ordu radyosunun 25 Mayis'ta verdigi haberde, Israil’in “Demir Kubbe” adli hava savunma sisteminin abluka altindaki Gazze Seridi’ne düzenlenen saldiri döneminde Israil’e ait bir insansiz hava aracini (IHA) yanlislikla düsürdügü belirtilmisti.

Israil ordusuna göre ise Demir Kubbe, Gazze'den firlatilan ve sayilari yaklasik 4 bine ulasan roketlerin yaklasik yüzde 90'ina karsi koymayi basardi. Bu da yaklasik 400 füzenin Demir Kubbe'yi delebildigi anlamina geliyor.

Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne 10 Mayis'ta baslattigi saldirilar, Hamas ile varilan ateskes dogrultusunda 21 Mayis'ta sona ermisti.

Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirilarda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere 254 Filistinli hayatini kaybetmis, 1948 kisi de yaralanmisti.

Kaynak: AA