Dünyanin En Büyük Türk Bayragi Kayseri'de Açildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda Erciyes Anadolu Holding tarafindan yaptirilan dünyanin en büyük Türk bayragi Kayseri’de açildi.

Dünyanin En Büyük Türk Bayragi Kayseri'de Açildi


Etkinlikler kapsaminda Talas Parasüt indirme alaninda düzenlenen programda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “15 Temmuz bildiginiz gibi siradan bir darbe girisimi degildi. Arkasinda çok büyük hesaplarin oldugu, gerçeklestiginde ülke ve millet olarak bambaska mecralara geçecegimiz tarihi bir kirilma noktasi olmasi istenen girisimdir. Kahraman ordumuzun üniforma ve silahlarini gasp eden bir avuç hainin yapmis oldugu bir kalkismadir. Ancak 15 Temmuz Türk milletinin egemenligini baskasina birakmayacagini dünyaya haykirisiyla sonuçlanmistir” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise bayragin yapilmasinda emegi geçen Erciyes Anadolu Holding’e tesekkürlerini ileterek, “Sabah sehitlikte basladigimiz törenlerimizi devam ettiriyoruz, sabahlara kadar da devam ettirecegiz. Hatirlanacagi üzere bundan 5 yil önce Cumhuriyet Meydani’mizi hinca hinç dolduran Kayseri’mizin gerçekten degerlerine bagli, vatanina, bayragina, devletine, milletine bagli olan hemsehrilerimizin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla yapmis oldugu birlikteki ifade edilmez. Kayseri her zaman bu birlik ve beraberligiyle, bayragimiza, devletimize bagliligiyla gururumuz olmustur” ifadelerini kullandi.

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin da, “Hafta boyunca 15 Temmuz etkinlikleri yapiyoruz. Bunlarin hepsinin amaci su; hain FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girisimini bütün ayrintilariyla, hangi amaçla yapildigini bütün vatandaslarimiza anlatmak zorundayiz ki çocuklarimiz bir daha bu kalkisma içerisinde olanlara karsi uyanik ve güçlü olsunlar. Biz çocuklarimizi bu konuda yarinlara hazirlamak zorundayiz” seklinde konustu.



Erciyes Anadolu Holding tarafindan yaptirilan 45 metre genisliginde 67,5 metre uzunlugu, toplamda 3 bin 38 metrekare olan dünyanin en büyük Türk bayragi Gençlik ve Spor Müdürlügü, Talas Belediyesi personelleri ve vatandaslar tarafindan açildi.
Kaynak: İHA